Gevaarlijke situatie voor blinden en slechtzienden in Eindhoven vastgelegd, 'Houd er rekening mee'

21 april 2016 om 21:37
nl
Met verbazing heeft Sef Neijens woensdag gezien hoe werklieden een hoogwerker boven een blindenspoor parkeerden bij het station in Eindhoven. "Ik maakte er een foto van om aandacht te vragen voor deze duffe situatie", vertelde hij een dag later tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Neijens is vanwege zijn slechtziende moeder extra alert op gebruiksonvriendelijke plekken voor blinden en slechtzienden. Toen hij woensdagavond bij het station in Eindhoven liep en bijna een blinde man tegen de hoogwerker zag aanlopen, zocht hij dan ook hulp.
"Ik sprak eerst twee beveiligers aan op het station, maar die konden me niet meteen helpen. Later zag ik twee werklieden bij de roltrap van het station. Die heb ik gewezen op de gevaarlijke situatie", legt Neijens uit.
LEES OOK: Test met navigatie voor blinden en slechtzienden in Roosendaal
Meer plekkenVolgens Neijens zijn er meer gebruiksonvriendelijke plekken op het station, dat momenteel nog wordt verbouwd. Zo loopt het blindenspoor volgens hem rakelings langs een AED dat aan de muur hangt. Slechtzienden kunnen daar een flinke opdonder van krijgen als ze er tegenaan lopen.
LEES OOK: Startschot voor nieuwbouw station Eindhoven: 'Verbouwing is hard nodig'
Opletten als doelNeijens hoopt dat zijn foto ervoor zorgt dat mensen meer rekening houden met blinden en slechtzienden. "Mijn doel is al bereikt als er ook maar een aantal mensen is dat na het zien van deze foto iets meer oplet."
Omroep Brabant heeft vragen uitgezet bij ProRail om na te gaan in hoeverre dat bedrijf actief let op gebruiksonvriendelijke plekken op stations.
LEES OOK: Kluisnummers in braille en aangepaste vloeren, school voor slechtzienden in Grave officieel geopend

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.