Meeste verdachten grote drugsactie 'Operatie Trefpunt' langer vast

21 april 2016 om 21:58
nl
Het grote merendeel van de verdachten in grote drugszaak, Operatie Trefpunt, van 4 april blijft langer vastzitten. Zo hebben de raadkamers in den Bosch, Breda en Maastricht woensdag en donderdag beslist.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

De raadkamer in Den Bosch liet drie verdachten vorige week woensdag  al weten dat hun gevangenhouding met negentig dagen werd verlengd. Twintig verdachten hoorden de raadkamer datzelfde donderdag tegen zich beslissen. Een verdachte moet dertig dagen langer in de cel blijven en een ander nog zestig dagen.
LEES OOK: Drugsactie 'Operatie Trefpunt': 13 verdachten langer vast
Twee verdachten zijn donderdag voorlopig vrijgekomen. De raadkamer in Maastricht besloot woensdag dat de gevangenhouding van één verdachte met 90 dagen is verlengd. Tegen een andere verdachte luidde de beslissing al op 14 april dat deze 30 dagen langer zou vastzitten. Een derde verdachte is op 14 april al voorlopig op vrije voeten gesteld.
Grote politieactiePolitie en justitie hebben op maandag 4 april tijdens een grote drugsactie in Zuid- Nederland in totaal 55 mensen aangehouden. Er zijn die dag 111 doorzoekingen gedaan. Daarbij zijn diverse zaken aangetroffen.
LEES OOK: In beeld: enorme actie tegen drugsnetwerk in chronologisch tweetoverzicht
Politie en OM zijn nog bezig met het onderzoeken van alle stoffen en locaties. Alle tot op heden gemelde resultaten zijn dan ook indicatief.
Operatie Trefpunt komt voort uit een groot onderzoek, Explorer, naar een ontmoetingsplek voor criminelen in Best (Oost-Brabant). Onder de dekmantel van een party-verhuurbedrijf verzamelden zich hier tientallen verdachten.
Afspraken over handelZe maakten afspraken over de handel in en productie van synthetische drugs. Deze ontmoetingsplek is geobserveerd en afgeluisterd door de politie. Dit leverde dermate veel informatie op dat hier zo'n vijftig deelonderzoeken uit voortvloeiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.