SPM Shoeters te sterk voor Apollo Amsterdam in eerste wedstrijd van play-offs

22 april 2016 om 00:33 • Aangepast 21 november 2020 om 11:00
SPM Shoeters heeft donderdagavond in de eerste wedstrijd van de play-offs Apollo Amsterdam verslagen. De basketballers uit Den Bosch wonnen hun thuiswedstrijd met 77-49.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Elzendoorn Bart

SPM Shoeters had de wedstrijd vanaf het eerste kwart volledig in handen. De Amsterdammers kwamen moeizaam tot scoren, een verdienste ook zeker van de Bossche verdediging. Den Bosch hield zijn tegenstander in het eerste kwart op zeven punten. Bij SPM Shoeters vielen de ballen wel goed. Het eerste kwart werd afgesloten met een driepunter van Kees Akerboom, die een kwartstand van 21-7 betekende. Die voorsprong werd in het tweede kwart uitgebouwd naar 39-22.
Dichterbij kruipenNa de rust beet Apollo Amsterdam wat meer van zich af. In de derde periode kropen de Amsterdammers iets dichter bij SPM Shoeters. Op een gegeven moment was het verschil nog 'maar' elf punten. Apollo had in die fase nog dichterbij kunnen komen -Shoeters kwam zelf moeilijk tot scoren- maar de Bossche verdediging stond stevig en sloeg alle aanvallen af. Het verschil na het derde kwart was weer veertien punten: 52-38.
In het vierde kwart leek het alsof de Amsterdammers de moed hadden opgegeven en dus kon SPM Shoeters vrijuit spelen. De Bosschenaren lieten een paar prachtige aanvallen zien en liepen uit naar een 77-49 overwinning. Zaterdag staan de teams opnieuw tegenover elkaar. Als Den Bosch die wedstrijd wint, staat de ploeg in de halve finale van de play-offs.
YoungsterSPM Shoeters leunde deze wedstrijd, meer dan anders, op de jongere spelers. Normaal gesproken zijn dertigers Akerboom, Wessels en Slagter de steunpilaren. Donderdagavond was er een grotere rol weggelegd voor de twintigers in het team. Opvallend was het goede spel van youngster Pim de Vries. De 20-jarige speler maakt de laatste tijd steeds meer minuten. Zijn spel in de wedstrijd tegen Apollo leverde hem donderdag de titel 'MVP' -man van de wedstrijd- op.