Willem II koestert punt en sprongetje op de ranglijst: 'Het is zwaar, maar we zijn er bijna' - Omroep Brabant

Willem II koestert punt en sprongetje op de ranglijst: 'Het is zwaar, maar we zijn er bijna'

22 april 2016 om 00:32
nl
Het was slechts een puntje tegen de hekkensluiter, maar wel een punt van grote psychologische waarde. Willem II staat na de 1-1 tegen SC Cambuur weer op de veilige vijftiende plek in de eredivisie. En daar was het goede nieuws vanuit Leeuwarden ook wel mee gezegd. "Het was van matig niveau hè?" Zo begon trainer Jurgen Streppel het interview na afloop met een retorische vraag.
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

"We hadden het beter kunnen doen, maar er zit veel spanning op. Dan krijg je dit schijnbaar. De jongens zijn steenkapot", zo verklaarde de coach van Willem II het spel van zijn ploeg.
GeknoktSC Cambuur speelde met het hart en knokte voor de laatste kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen, Willem II koesterde vooral in de tweede helft het puntje waarmee Excelsior weer gepasseerd werd op de ranglijst. Ook al speelde het tegen de hekkensluiter die na veertig minuten door drie blessuregevallen al door de wissels heen was.
"Het was verschrikkelijk spannend. Ik ben blij dat we het punt kunnen koesteren, zo staan we wel weer boven Excelsior. Het was een ren-je-rot-wedstrijd", zei Erik Falkenburg na afloop. De eindstand was in de eerste helft al op 1-1 bepaald door treffers van Monteiro en Jordens Peters. Daarmee lijkt het lot van de hekkensluiter wel bezegeld, Willem II ontloopt op dit moment weer de play-offs.
'Zo verdomd lastig'"We wilden wel, maar we konden niet. Het was zeker niet oogstrelend, maar het is zo verdomd lastig in deze fase van de competitie. Het is echt een loodzwaar seizoen. We zijn er bijna, dit punt is echt heel belangrijk", zo kijkt Falkenburg meer naar de ranglijst dan naar het vertoonde spel.
"We hebben veel goede wedstrijden gespeeld waarin we met nul punten achterbleven. Nu hebben we tenminste een punt", vulde Jurgen Streppel aan. "Laten we over twee weken om half vijf ook vijftiende staan. Het zal me een zorg zijn hoe het gebeurt, als we ons maar handhaven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.