Halderberge huisvest tachtig tot honderd statushouders extra, na verzoek COA

22 april 2016 om 09:23
nl
De gemeente Halderberge gaat eenmalig tachtig tot honderd extra statushouders - dit zijn vluchtelingen die de asielprocedure hebben doorlopen en een verblijfsvergunning hebben gekregen - huisvesten. Dit aantal komt bovenop het wettelijk voorgeschreven aantal vluchtelingen met een verblijfsvergunning.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Het verzoek meer statushouders op te vangen, kwam van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA). Dat wilde eigenlijk een asielzoekerscentrum voor 750 vluchtelingen voor een periode van minstens tien jaar. Maar dat idee stuitte op veel verzet.
Na een enquête en rondetafelgesprekken kreeg de raad donderdag vijf scenario's voor de huisvesting van meer statushouders voorgelegd, zodat opvangcentra in de regio ontlast kunnen worden. De raad ging - met de aantekening dat het college zich inspant om de integratiemogelijkheden te vergroten - hiermee akkoord.
"Op korte termijn gaan we overleggen met de partijen die we nodig hebben voor de verdere uitvoering", legt en woordvoerder van de gemeente uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.