Waar bakken ze de lekkerste friet in Brabant?

22 april 2016 om 22:01 • Aangepast 21 november 2020 om 10:59
nl
Pieperz in Veghel bakt de beste friet van Zuid-Nederland. De Veghelse friettent scoorde in de AD-friettest een 10- en eindigde landelijk op de tweede plaats.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

“Een 10-, dat is me op school nog nooit gelukt”, zegt Maarten Kanters. Samen met Ton Verhoeven is hij een van de oprichters van Pieperz. Het juryrapport liegt er dan ook niet om. “Wat een kwaliteit en wat een locatie. Superlatieven schieten te kort”, schrijft de jury in het rapport. De friettent is gehuisvest in de oude CHV-voederfabriek in Veghel.

Wachten op privacy instellingen...

Passie en energieAfgelopen week hoorde Pieperz dat hun friet met een 10- was beoordeeld. “Daar zijn we natuurlijk erg trots op. Het cijfer is een waardering voor alle passie en energie die we erin hebben gestoken. We proberen ons continu te verbeteren. Dit is een prachtige waardering”, vertelt Ton Verhoeven. Samen met Kanters is hij op weg naar Rotterdam voor de prijsuitreiking.
Wat is het geheim van de friet van Pieperz? Verhoeven: “We hebben samen met een bedrijf uit Joure een eigen aardappelsoort gekweekt. Daardoor bakken we nu de perfecte friet.”

Wachten op privacy instellingen...

De hoge notering in de friettest is ook goed voor de zaken. De bakjes verse friet vliegen over de toonbank, zag ook onze verslaggever'Het gaat al meteen hard'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.