Zo intens lief! Twee Teddybeertjes geboren in dierenpark Zie-ZOO Volkel: 'Voor het eerst in 25 jaar’

23 april 2016 om 00:28 • Aangepast 21 november 2020 om 10:58
nl
Dierenpark Zie-Zoo in Volkel heeft een heuse primeur te pakken. Voor het eerst in 25 jaar zijn er twee gezonde Amerikaanse zwarte beertjes in een Nederlandse dierentuin ter wereld gekomen. De beren, een mannetje en een vrouwtje, werden half januari al geboren, maar mogen nu met hun moeder voor het eerst naar buiten. “Daar zijn we beregelukkig mee”, laat het dierenpark vrijdag trots weten.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De geboorte van de beertjes zat er al even aan te komen. Vader Fraggle en moeder Bibi begonnen elkaar de laatste maanden steeds interessanter te vinden. Bij de medewerkers was er altijd al de hoop dat dit tot het gewenste resultaat zou leiden. “Maar als zoveel dingen in het leven: eerst zien, dan geloven”, zo schrijven de dierenverzorgers op Facebook.
Woensdag 22 januari was het dan zover: in het verblijf van berendame Bibi lagen twee pasgeboren piepkleine jonge zwarte beertjes. Kerngezond en om op te vreten zo schattig. De dierenverzorgers en de parkbeheerder konden hun geluk niet op.
'Kindjes moeten veel slapen'De blijdschap van de geboorte maakte echter al snel plaats voor twijfel. “We maakten ons zorgen of het allemaal wel goed zou gaan, omdat mama beer totaal geen ervaring had en dit ook voor ons de eerste keer was dat deze diersoort zich in ons park voortplantte”, schrijft het park. “Jonge wasberen en neusberen zijn er al, maar dat is toch echt iets anders.”
Maar gelukkig is alles zonder problemen verlopen en maken alle beren het goed. De dierenverzorgers zijn vooral blij dat ze na dertien weken mediastilte de geboorte van de zogeheten Teddyberen ‘eindelijk van de daken mogen schreeuwen’. Bezoekers moeten wel rekening houden dat ze de eerste weken niet voortdurend zijn te bewonderen. “Kleine kindjes moeten veel slapen”, legt het park uit.
PrijsvraagNamen hebben de twee beertjes nog niet. Suggesties kunnen kinderen via een prijsvraag indienen. Wie bovendien als eerste een foto maakt van het kersverse gezin en die inlevert, krijgt een jaarabonnement voor het gehele gezin voor de duur van één jaar. “En heeft natuurlijk de eeuwige roem.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.