FC Den Bosch gelijk tegen RKC in wedstrijd die nergens meer over ging (behalve over Lurling)

22 april 2016 om 23:55 • Aangepast 21 november 2020 om 10:58
Echt iets op het spel stond er niet meer in Den Bosch. De gezapige wedstrijd tegen RKC Waalwijk stond vooral in het teken van het afscheid van clubicoon Anthony Lurling. Dat het duel eindigde in 1-1, was dan ook niet zo belangrijk.
Profielfoto van Spierts Twan
Spierts Twan

Erg veel gebeurde er niet, vooral voor rust lag het tempo en niveau bedroevend laag. Het was typisch zo'n avond waar het voetbal niet het belangrijkste was.
ZIE OOK: De laatste minuten van Anthony Lurling als profvoetballer: 'Dit is echt genieten'
Kansen voor Den BoschMaar toch even over het voetbal. Veruit de grootste kans in de eerste helft was voor Arda Havar. Hij dook plots vrij op voor Tamati Williams, maar schoot tegen de RKC-keeper aan. Ook Furhgill Zeldenrust na rust had een grote mogelijkheid, maar zijn schot van dichtbij ging naast.

Nogal verrassend kwam RKC na een uur op voorsprong. Invaller Ismaïl Yildirim haalde uit van een meter of twintig. Zijn knal verdween prachtig in de kruising: 0-1.

Toch gelijkFC Den Bosch bleef daarna doorgaan met kansen missen. Maar een kleine twintig minuten voor tijd was het dan toch raak. Aziz Khalouta kopte van dichtbij de 1-1 binnen.
Vooral RKC probeerde in de slotfase nog om de winst te pakken, maar gescoord was er niet meer. Bij FC Den Bosch was iedereen vooral bezig met het afscheid van Anthony Lurling. Die kwam nog één keer binnen de lijnen. Een massaal applaus klonk in De Vliert en iedereen was het matige spel meteen vergeten.