Na emotionele sluiting herrijst stichting Onterfd Goed als een feniks uit de as

23 april 2016 om 09:01
nl
Zo'n twee maanden geleden verkocht Stichting Onterfd Goed zijn kunstcollectie nog voor een prikkie. Er kwam namelijk te weinig geld binnen en dus moest de Bossche stichting stoppen. Maar nu is Onterfd Goed terug.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Het was een opvallend gezicht toen de stichting zijn kunstcollectie de deur uit deed. Met hier en daar een traan zocht Onterfd Goed naar adoptieouders, die de afgedankte kunst en objecten van gemeentes en musea wilden hebben.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=hwdKbTeo4bQ]
Nieuw levenNu, twee maanden later, lijkt het boek toch niet helemaal gesloten. De stichting heeft namelijk samen met een curator twee anonieme financiers weten te strikken. Zij blazen Onterfd Goed nieuw leven in.
Behalve het aanbieden van kunst en objecten van gemeentes en musea gaat de stichting ook kunst van particulieren verkopen. Verder verandert er meer. "De website is vernieuwd en wordt in de komende weken verder ingericht. Vanaf 14 mei is ook onze vernieuwde webshop online", meldt Onterfd Goed.
Bijzondere stichtingHiermee lijkt de bijzondere stichting voorlopig nog te blijven bestaan. Onterfd Goed werd opgericht door drie ondernemers en heeft tot nu toe vier jaar lang bestaan. De stichting koos ervoor geen subsidies aan te nemen, om zo onafhankelijk van de overheid te zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.