PowNed wil niet schikken met Onno Hoes na uitzenden privébeelden

23 april 2016 om 09:59
nl
Omroep PowNed en Onno Hoes uit Den Bosch schikken niet. Onderhandelingen over een eventuele schikking na het uitzenden van privébeelden van de oud-burgemeester zijn stukgelopen. Dat bevestigt PowNed-advocaat Jens van den Brink zaterdag na berichtgeving van het Algemeen Dagblad.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Advocaten van de omroep en van Hoes zeggen in de krant dat de onderhandelingen zijn stukgelopen, omdat beide partijen er met elkaar niet uitkwamen. Details zijn niet bekendgemaakt. De advocaten willen hierover niets kwijt, aldus het AD.
Verborgen cameraPowNews, het actualiteitenprogramma van PowNed, zond in 2014 opnames met een verborgen camera uit waarop te zien was dat Hoes een afspraakje had met een jongeman. Hierdoor kwam zijn positie als burgemeester van Maastricht ter discussie te staan.
Uiteindelijk kwam het tot een rechtszaak tussen Hoes en PowNed. De Bosschenaar, die na het afspraakje scheidde van zijn man Albert Verlinde uit Cromvoirt, vond dat de omroep het recht niet had om de beelden uit te zenden. De rechter was het met hem eens.
'Niet zonder meer vogelvrij'De rechter beargumenteerde dat de burgemeester dan wel een publiek figuur is, maar dat hij 'niet zonder meer vogelvrij' is. Zo werd er geen ernstige misstand aangetoond. "De inbreuk op het privéleven van Hoes was niet gerechtvaardigd", aldus de rechter.
PowNed vindt daten met een toyboy, wat naar verluidt het geval was, nog steeds een misstand. De omroep zegt tegen het Algemeen Dagblad nog steeds achter de beslissing te staan om de beelden uit te zenden.
Rechter bepaalt eventuele vergoedingDe rechter moet nu een definitief uitspraak doen in de zaak. Als hij Hoes opnieuw gelijk geeft, kan de oud-burgemeester een schadeclaim indienen. De hoogte daarvan moet de rechter bepalen.
Mogelijk volgt de uitspraak pas na de zomer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.