Gezocht: het keepersshirt van het Nederlands elftal tijdens EK '88, Hans van Breukelen wil het terug

23 april 2016 om 20:08
nl
Hans van Breukelen zoekt een keepersshirt. Het gaat om het tricot dat de oud PSV-doelman droeg tijdens het zo succesvolle Europees kampioenschap in 1988. Van Breukelen gaf al zijn shirts weg en weet niet waar 'zijn' keepersshirt nu gebleven is. En hij wil het graag terug.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De oud-PSV-keeper wil het shirt vanaf mei graag gebruiken tijdens de voorstelling 'Waar was jij in '88'. Samen met oud-sportverslaggever Evert ten Napel reist hij dan de theaters af om terug te blikken op dit meest succesvolle EK van Oranje ooit.
Per opbod verkocht"Na afloop van de finale kwam Chris van Nijnatten, die toen journalist van het AD was, naar me toe met de vraag of hij het shirt per opbod zou mogen verkopen voor een goed doel", herinnert Van Breukelen zich.
"Toen heb ik hem dat shirt gegeven. Dat is vervolgens verkocht voor 7500 gulden aan een campinghouder in Zeeland." Glimlachend: "Die heeft hem opgehangen om zijn gasten uit Duitsland een beetje te sarren."
Weggegeven en in publiek gegooid"Nu ben ik achter het nummer van die man gekomen, maar hij vertelde me dat hij het shirt twee jaar geleden verkocht heeft aan iemand anders. Naar diegene zijn we nu naarstig op zoek."
[tweet:body:https://twitter.com/KNVB/status/723829026834505728]"Het andere grijze shirt, dat ik tijdens de halve finale tegen West-Duitsland aan had, heb ik na afloop van dat duel in het vak met Oranjefans gegooid. En shirts die ik rondom dat toernooi droeg, heb ik ook weggegeven aan fans. Ik weet echt niet waar ze zijn."
[youtube:body:https://youtu.be/ImNVtZW4Wq4]
Dus roept de oud-doelman van oranje en PSV het publiek in om mee te zoeken. Hij wil ze echt graag terug. "Omdat we tijdens onze theatertour teruggaan naar 1988 en vooral vanwege de twee wedstrijden die we na de pauze in beeld krijgen, is het prachtig als ik dat shirt weer aan zou kunnen trekken."
Iedereen gebeldDe oud-PSV-keeper heeft al van alles geprobeerd in zijn zoektocht naar zijn EK-shirt. "Ik heb onze toenmalige kledingsponsor Adidas gebeld, de KNVB, het voetbalmuseum, Jos Lenssen in Mierlo die veel spullen van me heeft..." Niets had het gewenste effect. "Daarom doen we nu een publieke oproep. Hij of zij kan me er ongelofelijk blij mee maken."
[tweet:body:https://twitter.com/sjoerdmossou/status/723089855807250435]Van Breukelen had tijdens het EK in 1988 een glansrol in Oranje. Hij stopte tijdens de finale tegen de Sovjet-Unie de penalty van Igor Belanov en hij blonk uit in de halve eindstrijd tegen West-Duitsland. "Toch komt bij mij vooral de euforie naar boven als ik denk aan dat toernooi."
Een droom die uitkwamEn met name één specifieke wedstrijd. "Dat het ein-de-lijk was gelukt om van de West-Duitsers te winnen én een toernooi te winnen. Dat was een droom die uitkwam. En onverwachts. want we waren zonder enige verwachting afgereisd naar Duitsland. We waren allang blij dat we weer eens aan een eindtoernooi mochten meedoen..."
Dus weet je waar het shirt is, laat het alsjeblieft aan Hans van Breukelen weten (je mag ons ook mailen: [email protected]). Hij heeft vast wel twee kaartjes over voor de persoon die hem het shirt kan lenen.
Kom op, help mee speuren. De man heeft ons nota bene Europees kampioen gemaakt. Dit is onze kans wat terug te doen. Zoeken!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.