Video

Opening sportschool Rico Verhoeven met DJ Hardwell, Mr. Probz en rake klappen en trappen

23 april 2016 om 21:42
nl
Het was een spannende dag voor wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven. In zijn agenda stond geen titanengevecht, maar de opening van zijn eigen nieuwe sportschool in Halsteren. Verschillende bevriende BN'ers lieten hun gezicht zien. De succesvolle Bredase DJ Hardwell werd door Verhoeven gebombardeerd tot 'De Knipper'. Met evenveel souplesse als waarmee hij zijn mixen laat klinken, knipte Hardwell het rode lintje voor de ingang van de sportschool door. En daarmee begint voor Verhoeven een nieuwe avontuur.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

En hoewel hij in de ring voor de duvel niet bang is, waren er zaterdag voor de opening van zijn sportschool toch wel wat zenuwen: "Ik ben een perfectionist. Alles moet goed zijn. Elk schroefje moet recht zitten."
Verhoeven staat met zijn imposante brede rug naar een spiksplinternieuwe glanzende trainingsmat gekeerd. Aan de wand van de sportzaal hangen bokszakken. Een andere muur wordt opgesierd door een enorme poster waarop Rico Verhoeven en zijn vriendin prijken, beiden in vechthouding. Rico's meisje, zelf ook sportief en in vorm, is degene die de meeste lessen gaat verzorgen.  
Fit voor de zomerVerhoeven is blij met het resultaat: "Mensen kunnen direct de zaal inkijken. Als de fitheidslessen worden gegeven met invloeden van het kickboksen, zien mensen gelijk dat de sporters hier elkaar niet op het gezicht slaan." In de sportschool worden niet de nieuwe wereldkampioenen opgeleid. "De zomer komt eraan, volgens mij wordt het tijd om te gaan trainen." Iedereen met die gedachte is welkom in Halsteren.
Aan de rand van de sportmat deelt Robert van de Corput, DJ Hardwell, handtekeningen uit. "Een hele eer om Rico's sportschool te mogen openen. Super cool!" In de Bredase dj blijkt ook een fanatiek sporter schuil te gaan. "Ik train vier keer per week. Geen kickboksen, maar fitness. Via mijn personal trainingsteam heb ik Rico leren kennen. En we zijn nu goede vrienden."
'Liever niet tegen mijn schenen'Iets verderop staat Dennis Princewell Stehr, die voor de meeste aanwezigen Mr. Probz heet. Ook hij is een maatje van Rico, al zijn ze geen sportbroeders. "Ik ben niet zo sportief. Ik was het wel. Maar tegenwoordig als ik de kans krijg om op de bank te zitten, dan neem ik 'm." Er staat een uitnodiging van Verhoeven aan de Tilburgse zanger om een keer te komen meetrainen. "Dus wie weet."
De vele kinderen die bij de opening zijn, moeten hun aandacht verdelen tussen de BN'ers en dat wat er op de mat gebeurt. Verhoeven geeft daar een demonstratie van zijn kracht en techniek. Zijn trainer vangt, met bescherming, de keiharde klappen en trappen op. Een jongetje: "Je ziet echt dat hij heel hard kan trappen. Die hoef ik niet tegen mijn schenen aan te hebben!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.