Beveiligers voor alle Tilburgse buschauffeurs geregeld: 'een hele prestatíe'

24 april 2016 om 11:18
nl
Het was een heel karwei om in korte tijd meer dan dertig beveiligers op de bussen in Tilburg te krijgen, maar het is gelukt. Misschien nog belangrijker is dat de avond zonder overvallen en geweldsincidenten is verlopen. Dat zegt woordvoerster Roos Zevenboom van Arriva. De buschauffeurs in Tilburg legden zaterdagochtend het werk neer na de zoveelste overval op een bus in de stad.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Ze eisten maatregelen waaronder beveiligers op de bus. Die werden meteen geregeld. "We kwamen acht beveiligers te kort, maar die zijn aangevuld met onze eigen toezichthouders. We hebben met elkaar een ontzettende prestatie geleverd", aldus Zevenboom.
Geen contant geld in de busMaandagavond gaat Arriva weer met de bonden in gesprek. "We willen allemaal geen cash in de bus. Samen gaan we kijken hoe we dat snel kunnen organiseren." Zevenboom noemt de situatie zoals die zich in Tilburg heeft voorgedaan 'uitzonderlijk'.
"Gelukkig maar. Die overvallen zijn zo zinloos. Laten we hopen dat de maatregelen helpen en dat de chauffeurs, maar ook de reizigers zich veiliger voelen." De beveiligers blijven tot maandagavond toezicht houden in de bussen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.