Hans van Breukelen heeft een van zijn EK '88-shirts terug na oproep: 'Helemaal geweldig!'

24 april 2016 om 16:09
nl
De zoektocht van Hans van Breukelen naar zijn EK '88-shirts is nu al deels afgerond. Nadat Omroep Brabant zaterdag een bericht plaatste over de zoektocht, meldde Remco van Vliet uit Harmelen zich meteen. Van Breukelen mag het grijze shirt dat hij tijdens de halve finale tegen West-Duitsland droeg lenen voor zijn theatershows. "Ik ben er ongelofelijk blij mee", aldus een opgetogen Van Breukelen.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Van Vliet twijfelde geen moment toen hij het bericht over de zoektocht op Facebook zag. "Ik heb meteen gereageerd en kreeg vanochtend een hele enthousiaste Hans van Breukelen aan de telefoon." Van Vliet is al jaren verzamelaar. "Ik heb het shirt ruim tien jaar geleden gekocht van een andere verzamelaar en die had het van sponsoren."
Past het nog?Van Breukelen gaat het shirt dragen tijdens de theatervoorstelling 'Waar was jij in '88?' Samen met oud-sportverslaggever Evert ten Napel reist hij dan de theaters af om terug te blikken op dit meest succesvolle EK van Oranje ooit.              
"Ik hoop dat het nog past bij Hans", zo merkte Van Vliet op. "Als ik straks met een hoog stemmetje praat, weet je waardoor het komt", aldus Hans. En Van Vliet kan het controleren, want Hans geeft hem twee kaartjes voor de show in Zeist. "Ik kom zeker kijken!", zo laat Van Vliet enthousiast weten.
DoorverkochtNu is Van Breukelen alleen nog op zoek naar het shirt dat hij tijdens de finale droeg. "Daar ben ik ook al ver mee. De mensen die het toen hebben gekocht, hebben het twee jaar geleden doorverkocht. Naar die koper zoeken we nog. Maar met het aanbod van Remco ben ik al dolblij."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.