Brabanders 'bizar succesvol' op EK streetdance

KALKER - Enorm veel succes voor de Brabantse deelnemers aan het EK streetdance. In maar liefst zes categorie├źn waren dansers van Boogie Down uit Bergen op Zoom de beste. En ook dansers uit Tilburg, Breda en Etten-Leur vielen in de prijzen.
"Dit is bizar", zegt een trotse Ivana Zandbergen van dansschool Boogie Down. "Zoveel winnaars van één dansschool hebben we in Nederland nog nooit gehad. We waren met 35 dansers aanwezig, waarvan er maar liefst 34 in de finale stonden."

Dit zijn de winnaars
De 7-jarige Sara (categorie tot 8 jaar), Ruth (tot 12 jaar), Kyra (vanaf 16 jaar), Bregje en Shannon (duo), Noa en Nienke (duo) en Bregje (battle tot 16 jaar) van Boogie Down wonnen allemaal in hun categorie.

Maar er waren nog meer Brabantse winnaars. Ook Tessa van Hooijdonk en Krista van Elteren van Trivium Dance uit Etten-Leur en Chilton Galimo van D-Crew uit Tilburg werden eerste in hun categorie. En dansgroep Bruya XL uit Breda heeft maar liefst vier winnaars: La rose, Cherany en het duo Fares en Tim.
 
Op naar het WK
Het EK van streetdancebond UDO vond plaats in het Duitse Kalker. In augustus doen de meeste winnende dansers ook mee aan het wereldkampioenschap in het Schotse Glasgow.

dcrewdancecrew

THIS JUST IN 📣
Our boy @chilly125 took 1ST PLACE in the 1 vs 1 battles at the UDO European Championships in Germany.
Everybody go congratulate this hard worker. We are proud of you! 🙌🏼🔥🙌🏼🔥
.
@udo_movement_nl @udostreetdance #udo #udostreetdance #kalkar
Meer over dit onderwerp:
streetdance ek dans boogie down d-crew kalker