Knoflookpad hield aanleg Knoflookpad tegen, maar na 30 jaar is de weg er eindelijk

24 april 2016 om 14:44 • Aangepast 21 november 2020 om 10:57
nl
Het duurde zeker zo’n dertig jaar, maar hij ligt er nu, het Knoflookpad in Deurne. De zuidelijke omlegging moet er voor zorgen dat er minder verkeer door het centrum van het dorp rijdt. De aanleg heeft nogal wat voeten in de aarde gehad en op het laatste moment gooide een kleine pad nog bijna roet in het eten.
Profielfoto van Verhoeven Dirk
Geschreven door
Verhoeven Dirk

Evert van Kampen van het CDA heeft ergens nog een oude sticker vandaan gehaald uit 1987. Hij heeft hem meegenomen naar de opening van de weg. Er staat op geschreven: Leefbaarheid in Deurne hoofdzaak, Rondweg om Deurne noodzaak. De actie van toen heeft succes gehad, al duurde dat nog bijna dertig jaar.
Knoflookpad ingegravenDe uiteindelijke aanleg van de weg werd nog flink vertraagd door de knoflookpad. Het beestje komt op niet zoveel plekken voor in Nederland en wordt daarom beschermd. In het laatste stukje van de weg zat nog één pad. Die zat ingegraven voor de winter. Er moest worden gewacht totdat hij zelf naar boven zou komen en kon worden gevangen. Dat lukte net op tijd, zodat de weg af was voor de opening zondag.

Wachten op privacy instellingen...

De weg werd geopend met de zogenoemde Peelland Truckrun. Zo’n 160 vrachtwagens reden als eerste over de nieuwe weg. De weg is trouwens nog niet open voor het gewone verkeer. Er moet nog een laatste laag asfalt worden aangebracht en er moeten nog verkeerborden worden geplaatst.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.