Zware ongelukken op A59 door hagelbui bij Waalwijk, traumahelikopters landen op snelweg

24 april 2016 om 15:13 • Aangepast 21 november 2020 om 10:56
nl
Op de snelweg A59 bij Waalwijk zijn zondagmiddag twee ongelukken gebeurd. Tenminste één automobilist is daarbij zwaargewond geraakt. Er moesten twee traumahelikopters landen op de snelweg.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Op de weg van Den Bosch richting Waalwijk ging het rond kwart voor een mis. Twee personenauto's botsten met elkaar vlakbij de afrit Waalwijk-Centrum.

Wachten op privacy instellingen...

Niet veel later gebeurde ongeveer hetzelfde op de weg in de tegenovergestelde richting. Een auto begon te schuiven en kwam andersom op de weg terecht. Een 52- jarige man uit Oudheusden ziet het ongeval gebeuren en wil te hulp schieten. Hij stapt uit de auto en wordt geschept.
Een 46-jarige man uit Maasbracht is getuige en wil naar de slachtoffers lopen, maar valt daarbij over de vangrail. Hij wordt met pijn aan zijn ribben per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt nog hoe de ongelukken precies konden gebeuren. Voor de ongelukken zijn twee traumahelikopters opgeroepen. Die zijn allebei geland op de snelweg.
Illegaal door de bermDe A59 was in beide richtingen gesloten. Inmiddels is die afsluiting voorbij. Automobilisten die vast stonden, probeerden via de berm te ontsnappen uit de file. De Verkeersinformatiedienst (VID) waarschuwt mensen via Twitter dat dat niet mag. "De A59 is weer open hoor. Via de natte (!) berm ontsnappen is niet slim én sowieso strafbaar."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Derde ongelukDe file die werd veroorzaakt door de twee ongelukken was later zondagmiddag het decor van een derde ongeluk. Het ging om een kop-staartbotsing tussen twee personenauto's.
Een persoon raakte gewond, die werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.