Bewakingsbeelden tonen overvaller die buschauffeur Tilburg met slagersmes bedreigt - Omroep Brabant

Bewakingsbeelden tonen overvaller die buschauffeur Tilburg met slagersmes bedreigt

25 april 2016 om 09:27
Op bewakingsbeelden is de overvaller te zien die vrijdagavond in Tilburg een buschauffeur had beroofd. Te zien is hoe de Arriva-chauffeur onder dreiging van een slagersmes geld moet afstaan. Vervolgens rent de dader de bus uit en vlucht in de richting van de Reitse Hoevenstraat. De overval, de derde in korte tijd, was zaterdag aanleiding voor een busstaking in Tilburg.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De officier van justitie heeft toestemming gegeven om de beelden te publiceren. De Brabantse fractie van de PVV pleitte daar dit weekend voor.
AchtervolgingTijdens de overval gaf de chauffeur zich niet zomaar gewonnen. Hij verzamelde al zijn moed en zette zelf de achtervolging in op zijn belager. Toen de verdachte dat zag, nam hij een fiets en verdween hij richting de wijk ’t Zand.
De overvaller wordt tussen de 16 en 24 jaar geschat. Hij heeft een donkere huidskleur, een normaal postuur en is tussen de 1.65 en 1.70 meter lang. De overvaller droeg donkere kleding en had een petje op met daarover een capuchon.
ZIE OOK: Beveiligers voor alle Tilburgse buschauffeurs geregeld: 'een hele prestatie'
Werk neergelegdVanwege de recente overvallen op buschauffeurs reden er zaterdag tot het eind van de middag geen bussen in Tilburg. Tientallen chauffeurs legden het werk uit protest neer.
De chauffeurs willen dat er per direct geen contant geld meer in de bussen is. Ze overwogen, om de gevolgen voor het publiek te beperken, uit protest gratis te rijden, maar dat gebeurde niet.
ZIE OOK: Buschauffeurs Tilburg legden werk neer na overvallen, 'De maat is vol'
Tips?Wie meer informatie heeft over de gewapende overval, wordt dringend verzocht de politie te bellen via telefoonnummer 0900-8844. [YouTube:https://youtu.be/oLnCpQzarLs]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...