Video

Springruiter Leopold van Asten derde bij NK in Mierlo

24 april 2016 om 19:46
nl
Leopold van Asten uit Duizel is zondag op de rug van VDL Groep Zidane als derde geëindigd bij het NK springen in Mierlo.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Van Asten was de titelverdediger in Mierlo, maar moest de hoofdprijs overlaten aan Frank Schuttert. Jur Vrieling werd tweede.
"Over vandaag ben ik zeer tevreden", zei Van Asten na afloop. "Twee fantastische rondes gehad vandaag. Ik heb pech gehad op vrijdag. Een lullig foutje gemaakt dat me uiteindelijk de titel heeft gekost. Aan de andere kant ben ik blij dat ik vanaf plaats achttien toch gestegen ben naar de derde plaats vandaag. Dat geeft voldoening."  

[Tweet:body:https://twitter.com/BeenenMedia/status/724262672636764160]
ObservatiewedstrijdHet NK springen gold als observatiewedstrijd voor bondscoach Rob Ehrens om te bepalen welke ruiters hij mee wil nemen naar de Olympische Spelen van Rio. "Het NK is belangrijk voor Rio. Over een paar maanden beginnen de Spelen dus alle observatiemomenten die ik mee kan pikken moet ik mee pikken. Dit is een mooi moment om te zien hoe alle combinaties uit de winter zijn gekomen", aldus Ehrens.
Vier Brabantse kanshebbersVier Brabanders maken kans op één van de vier Olympische tickets: Leopold van Asten, Michael van der Vleuten, Henk van de Pol en Harrie Smolders.
"We hebben in Nederland een enorm goede selectie. De concurrentie is groot. Er zijn maar weinig landen in de wereld die zoals Nederland twee teams naar de Spelen zouden kunnen sturen. Ik zal dus nog aan de bak moeten om me in het team rijden", vertelt Harrie Smolders.
Toch is Smolders zelfbewust van zijn kansen op deelname aan de Spelen. "De 'Road to Rio' is enkele weken geleden al ingezet. Mijn paard heeft tijdens de wereldbekerfinale goed gepresteerd. Wij staan dus zeker op de deur te kloppen."    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.