Video

De droom van iedere gamer: FIFA16 spelen op megascherm op veld van Philips Stadion [FOTO'S]

25 april 2016 om 01:09 • Aangepast 21 november 2020 om 10:56
nl
De computergame FIFA16 spelen op een scherm van 18 bij 14 meter op het veld van het Phillips Stadion in Eindhoven: het is waarschijnlijk een droom van veel spelers van het populaire voetbalspel. Voor finalisten van een groot FIFA-toernooi werd die droom zondag werkelijkheid.
Profielfoto van Verhoeven Dirk
Geschreven door
Verhoeven Dirk

Zo’n 250 spelers deden mee aan het toernooi. Eerst werden in verschillende ruimtes in het stadion de voorrondes gespeeld.ZIE OOK: Fotoserie van het Dutch Game Masters-toernooi

Wachten op privacy instellingen...

De winnaars van de voorrondes gingen door naar de grote finale. Met harde muziek uit de speakers kwamen de finalisten vanuit de catacomben het veld opgelopen. Een grootse opkomst voor de gemiddelde gamer.
OverdonderdIn de eerste halve finale zaten twee jongens uit Amsterdam. Ze waren zichtbaar overdonderd door de situatie. Hun tegenstander waren twee jongetjes van 13. Zij deden het voorkomen alsof het de normaalste zaak van de wereld was om te gamen op het veld waar normaal PSV zijn wedstrijden speelt.

Wachten op privacy instellingen...

De winnaars, de Ossenaren Adnan Meskovic en Donni Plakolli, kregen naast de beker ook tickets voor een wedstrijd van Paris Saint-Germain.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.