Oosterhout krijgt opvang voor 70 minderjarige alleenstaande asielzoekers

25 april 2016 om 14:34 • Aangepast 21 november 2020 om 10:55
nl
De gemeente Oosterhout verleend medewerking aan een opvang voor zeventig minderjarige asielzoekers. De opvang in het voormalige UWV-gebouw aan het Paterserf in Oosterhout geldt voor een periode van twee jaar.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Het gaat om zeventig alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv): asielzoekers onder de 18 jaar die zonder ouders Nederland zijn binnengekomen.
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) geeft aan dat deze jongeren vanaf 13 jaar altijd in een gescheiden opvang worden ondergebracht. Zij krijgen daar dan speciale begeleiding. In Oosterhout zullen ongeveer twintig pedagogische medewerkers gaan werken.

Wachten op privacy instellingen...

InformatiebijeenkomstHet college van B en W zal begin juni een officieel besluit nemen over de opvang. Voor die tijd zal er nog een informatiebijeenkomst (9 mei) en een inspreekavond (18 mei) worden georganiseerd. Omwonenden zullen binnenkort een bewonersbrief ontvangen.
VerbouwenAls de gemeente officieel akkoord gaat met de opvang, zal het UWV-gebouw aangepast worden voor de opvang van de minderjarige asielzoekers. Robert Ploeg, woordvoerder van het COA: "Ik neem aan dat het dan verbouwd wordt. Of we juni dan halen, is de vraag."
Naast deze opvang gaat de gemeente Oosterhout nog op zoek naar een tweede locatie voor de opvang van nog eens tweehonderd vluchtelingen. Die vraag komt voort uit de afspraken die de Brabantse gemeenten hebben gemaakt over hun bijdrage aan de vluchtelingenopvang.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.