'Kogelgaten' in geluidswal bij Prinsenbeek aan de A16 - Omroep Brabant

'Kogelgaten' in geluidswal bij Prinsenbeek aan de A16

25 april 2016 om 19:37
nl
Het lijkt wel een gatenkaas. De geluidswal aan de A16 bij Prinsenbeek zit vol met scheuren en gaten. Ze zouden veroorzaakt zijn door kogels. Dat is wat een stadsmarinier van de gemeente dit weekend zei tijdens een bijeenkomst. De politie zegt echter geen onderzoek te doen.
Geschreven door

"De gaten kunnen er al wel langer zitten. We zien geen reden om onderzoek te doen", zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk.
BizarOf het daadwerkelijk kogelgaten zijn, is niet duidelijk. Van dichtbij lijkt het er wel op, vanwege de omvang en de kleine bolling in het glas. "Als je de gaten bekijkt dan lijkt het inderdaad op kogelgaten. Best bizar. Wie doet nou zoiets? Vroeger gooiden wij ook wel een een ruitje in, maar zoiets gaat wel heel erg ver", zegt een voorbijganger.
Een andere dame trekt dezelfde conclusie. "Als je het zo bekijkt zou ik niet weten hoe de gaten anders in het raam zijn gekomen. De inslag zit duidelijk aan de binnenkant en slaat naar buiten. Dan rij je op de snelweg en schiet je op de geluidswal. Nee, dat kan ik me niet voorstellen. Eerder dat mensen aan de overkant hebben staan schieten."
Wilde achtervolgingIn 2011 beschoten mannen de politie op de A16 bij Prinsenbeek. Ze schoten tijdens een wilde achtervolging vanuit een gestolen bestelbus op twee agenten van de verkeerspolitie. Daarbij raakte niemand gewond.
Of er een link bestaat tussen de twee incidenten is niet duidelijk. Volgens frequente bezoekers van het park is dit niet het geval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.