Video

Gekte bij opening Dommeltunnel door John Cleese: Geen Flying Circus maar mediacircus

25 april 2016 om 21:03 • Aangepast 21 november 2020 om 10:54
nl
Het was complete mediagekte maandagmiddag bij de opening van de Dommeltunnel in Eindhoven door de Britse komiek John Cleese. De ondertussen 76-jarige Engelsman, bekend van onder meer Monthy Phyton en Fawlty Towers, werd nog net niet platgewalst door een horde van fotografen, cameramensen en journalisten.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Het is even voor twaalf uur als de beroemde komiek bij het Dommeltunneltje aankomt. Niet met bolhoed maar met een baseball petje. Op de vraag waarom hij in Eindhoven een tunneltje opent is het antwoord: "Ik heb geen idee".
GratisDat de komiek naar Eindhoven kwam is te danken aan gemeenteambtenaar Arjan uit het Broek. Hij stuurde een brutaal mailtje naar John Cleese. Daarin stond dat het de laatste kans is voor Cleese om levend een tunnel te openen. Volgens Arjan kwam de Engelsman gratis en zijn alleen de onkosten zoals beveiliging vergoed.
Terwijl de pers en honderden mensen zich verdringen om de komiek, grapt Cleese dat hij de 'silly cheeseheads' wel mag. En juist nu het nieuws gedomineerd wordt door dode mensen is humor en gekheid belangrijk, is zijn boodschap.
Silly WalksDe komiek onthulde muurschilderingen van zijn beroemde 'Silly Walks' uit Monthy Phyton. Graffiti-artiesten hebben de afgelopen maanden gewerkt aan de afbeeldingen in het fietstunneltje.
Cleese zette er zijn handtekening bij. En hij at een bloemetje op. Want dat doet hij. Ook in Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.