Video

Marianne Vos fietst deze week gewoon weer in Luxemburg

25 april 2016 om 18:50 • Aangepast 21 november 2020 om 10:54
nl
Ondanks de hevige crash van Marianne Vos in Dwars door de Westhoek stapt de wielrenster uit Babyloniënbroek later deze week gewoon weer op de fiets voor de volgende wedstrijd. De valpartij zag er naar uit, maar het verpest de route naar de Olympische Spelen op geen enkele manier. “Ik ben verder dan ik had kunnen denken en zelfs had kunnen dromen", zegt Vos optimistisch.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Vlak voor de eindstreep van Dwars door de Westhoek reed Vos zondag in de hekken in het Vlaamse Boezinge. “Ik schrok me rot. Maar ja, toen lag ik al”, zegt Vos een dag later.
“Ik zat goed, maar toen sloeg mijn achterwiel omhoog op een kasseitje. Ik corrigeerde nog best aardig, maar daardoor belandde ik met mijn voorwiel in de hekken en lanceerde ik mezelf.”

Wachten op privacy instellingen...

Linkerflank is blauwHet zag er al met al erger uit dan het was. Vos hoeft alleen haar trainingsschema deze week een beetje aan te passen. “De linkerflank is een beetje blauw en er zijn wat kneuzingen. Het komt wel weer goed, dit herstelt snel.”
Het is de bedoeling dat Vos later deze week gewoon aan de start verschijnt van Festival Elsy Jacobs, een driedaagse wielerwedstrijd in Luxemburg. “Alleen even afwachten hoe het gaat en hoe ik mijn stuur kan vasthouden”, zegt de wielrenster van het Rabo Liv Team monter.
'Verder dan ik had kunnen denken'Daarmee wordt haar voorbereiding richting de olympische wegwedstrijd in Rio de Janeiro niet verstoord. Vos is net weer terug in competitie nadat ze lang aan de kant stond met een overtraind lichaam. Haar focus ligt nu volledig op de Olympische Spelen.
Vorig week maakte de drievoudig wereldkampioene op de weg in de Waalse Pijl met een negende plaats haar rentree op World Tour-niveau. “Ik ben blij met de vorm die ik heb. In de Waalse Pijl deed ik tot diep in de finale mee. En gisteren was ook een zware wedstrijd, tot vijfentwintig meter van de meet lag ik erg goed. Dat is dan weer het goede nieuws. Ik ben verder dan ik had kunnen denken en zelfs had kunnen dromen. Want ik kom echt van ver”, aldus de inwoonster van Babyloniënbroek.
De wegwedstrijd in Rio de Janeiro vindt op zondag 7 augustus plaats. Dat is de enige dag in de agenda van Vos die echt met rood omcirkeld staat. “Ik heb daarvoor geen grote piekmomenten meer. In juni is het NK nog belangrijk. De komende weken ga ik gewoon verder aan mijn vorm werken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.