Daders gewapende overval in Breda nog spoorloos, één dader zichtbaar op camerabeelden

25 april 2016 om 20:30
nl
Ruim vijf maanden nadat de bekende Bredase frietboer Fer Verstrepen en zijn vrouw thuis werden overvallen, zijn de twee daders nog altijd spoorloos. In opsporingsprogramma Bureau Brabant was daarom een reconstructie van de overval op de Tilburgseweg te zien. Ook werden camerabeelden getoond van één van de overvallers die na de overval met de pinpas van de vrouw geld pinde.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De overvallers sloegen toe toen de 78-jarige Fer thuis kwam na een avondje werken in de friettent. “Voordat hij naar huis komt, belt hij altijd dat hij onderweg is”, vertelt zijn vrouw Yvonne. “Ik open dan alvast de garagedeur, maar die had Fer zelf al half geopend.”
VastgebondenOp dat moment stormden de overvallers op Fer af. Hij werd onder bedreiging van een vuurwapen naar binnen geduwd, op de grond gelegd en vastgebonden.
Yvonne liep op dat moment net de garage binnen. “Ik zag dat Fer vastgebonden op de grond lag. Aan de overvallers heb ik gevraagd waarom ze dit deden. En ik vroeg ze om Fer niet te doden.”
ZIE OOK: Slachtoffers gewapende woningoverval in Breda: 'We waren echt bang dat ze zouden schieten'
Terwijl ze onder schot werden gehouden, moest het echtpaar naar de huiskamer lopen. Daar moesten ze gaan zitten en naar beneden kijken.
De overvallers doorzochten het huis, maar gingen er alleen met de pinpas van Yvonne vandoor. “Ik denk er nog iedere dag aan, dat vergeet je niet meer. Met mij gaat het redelijk, maar met Yvonne gaat het niet goed”, aldus Fer.
Eenmaal buiten namen de daders ook de auto van Fer mee. Ze reden naar winkelcentrum De Burcht, waar met de pinpas geld werd opgenomen. Daarvan werden maandagavond camerabeelden getoond in Bureau Brabant.
SignalementEen van de overvallers was een getinte man van 1,85 meter lang. Hij had een fors postuur, brede heupen en donkere wenkbrauwen. De man droeg een grijze jas en een grijze sjaal. Hij sprak Nederlands met een Marokkaans accent. Tegen de medeovervaller zei hij continu ‘ouwe, ouwe’.
De andere overvaller was een stuk kleiner, 1,65 meter lang. Hij had een slank postuur. De man droeg een zwarte jas en groene plastic laarzen. Ook hij sprak Nederlands met een Marokkaans accent.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.