ProRail bekijkt kritisch voorzieningen blinden en slechtzienden Eindhoven Centraal

25 april 2016 om 19:34
nl
ProRail neemt het blindenspoor bij station Eindhoven Centraal opnieuw kritisch onder de loep. Dat laat het spoorbedrijf weten nadat bleek dat het voor blinden en slechtzienden niet altijd even veilig is.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Vorige week liet Sef Neijens zien dat werklieden een hoogwerker boven een blindenspoor hadden geparkeerd. Een gevaarlijke situatie, omdat blinden en slechtzienden er zo tegenaan hadden kunnen lopen.
AED boven blindenspoorDe hoogwerker was waarschijnlijk van de gemeente of van de NS, zegt woordvoerder René Vegter van ProRail. Toch meldt hij dat het spoorbedrijf nog eens kritisch naar de voorzieningen kijkt.
Aanleiding is ook de melding van Neijens dat er een AED boven een blindenspoor hangt. ProRail heeft dat naar eigen zeggen nog niet opgemerkt en laat het verder onderzoeken.
Kritische blikVolgens Vegter bekijken veiligheidsmensen wekelijks op stations of de situatie voor- en achter de bouwschermen veilig is. Indien nodig kaarten ze een gevaarlijke situatie bij de aannemer aan, aldus de woordvoerder.
"Zo doen we er in Breda, Tilburg en Eindhoven ons uiterste best voor om de toegankelijkheid van het station, ook tijdens verbouwingen, voor alle reizigers te waarborgen. Mochten er desondanks situaties zijn die mensen onveilig vinden, dan kunnen ze dat altijd bij ons melden via de afdeling publiekscontacten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.