'Tijd voor iets nieuws', tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze sluit deuren - Omroep Brabant

'Tijd voor iets nieuws', tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze sluit deuren

26 april 2016 om 00:07
nl
Tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze krijgt vanaf 23 juli een nieuwe eigenaar. Nico en Sonja Boreas hebben hun restaurant na zestien jaar verkocht aan Jan Sobecki. “En dat voelt hartstikke goed”, vertelt Sonja. Met de nieuwe eigenaar verandert het restaurant ook de naam naar Tribeca.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

“Het is niet dat we al jaren bezig waren om ons restaurant te verkopen”, zegt ze. “Maar het kwam gewoon op ons pad. Jan benaderde ons en het voelde goed”, vertelt Sonja vrolijk.
Vorige week kwam de deal definitief rond. “En dan is 23 juli toch wel heel snel al”, kijkt ze vooruit. “Mensen hebben al gereserveerd voor die datum. En ook daarna staan al mensen, maar ik weet zeker dat Jan heel goed voor ze gaat koken.”
Jan Sobecki is ook tweesterrenchefJan Sobecki  is een bekende van Nico en Sonja Boreas. In het verleden werkte hij bij Boreas. “Dus het voelt fijn om het aan hem te verkopen”, zegt Sonja. Nu is hij chef-kok van tweesterrenrestaurant Chapeau! in Bloemendaal.
Wat Nico en Sonja vanaf 23 juli gaan doen, dat weten ze nog niet. “Het is tijd voor iets nieuws. Tijd voor een nieuwe uitdaging. Wat dat wordt, zien we nog wel.”
Geen Michelinsterren meerAangezien het restaurant een nieuwe chef-kok krijgt en een nieuwe naam krijgt, verliest het restaurant de huidige twee Michelinsterren.
Dat betekent dat er nog twee restaurants in Brabant met twee sterren zijn en elf met één ster.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.