Video

Sligro opent vernieuwde groothandel in thuisbasis Veghel

26 april 2016 om 00:06
nl
Een oorverdovende roffel van drummer Cesar Zuiderwijk op grote, groene vleesrokers opende maandag de nieuwe horecagroothandel van Sligro in Veghel. De vernieuwde vestiging in de thuisbasis van het bedrijf is groter, frisser en vergeleken met de oude zijn er meer versafdelingen, inclusief vers gebrande koffie. Voor bezoekers is het openingsfeest vooral een grote smulpartij.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

Aan de non-stop proeverijen doen topkoks mee als Ron Blaauw, Gerard Wollerich en Johan van Groeninge. Ze laten zich in Veghel letterlijk op de vingers kijken. De gerechtjes die ze op grote podia onder felle lampen klaarmaken, worden bewonderend naar binnengewerkt door bezoekers van het openingsfeest.
Chefkok Van Groeninge van sterrenrestaurant Avant-Garde Van Groeninge in Eindhoven maakte voor de gelegenheid een gerecht met langoustine en een salade van groene appel met asperges. "Heerlijk, wat een mooie combinatie!", roept een bezoekster enthousiast uit.
Koffie en noten versgebrand"Wat hier opvalt is de dominantie van verse producten", legt Wilco Jansen van Sligro uit. Er zijn in de vernieuwde vestiging vijf nieuwe versafdelingen toegevoegd.
"Op de koffie-afdeling staan 24 verschillende koffiemalers waar verschillende bonen in zitten die hier gebrand worden. Een horecaondernemer kan hier zijn eigen melange uitzoeken."  
Waar is de uitgang?Voor de vaste klanten van de Veghelse Sligro is het op de openingsdag nog even zoeken, bijvoorbeeld naar de uitgang. "Maar volgende week weet ik waar alles ligt," zegt een bezoeker.
Dan kunnen de klanten mooi zelf aan de slag met allerlei lekkere hapjes. Of die net zo lekker worden als gemaakt door de topkoks van vandaag, is maar zozeer de vraag. Ze weten nu in ieder geval hoe ze horen te smaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.