Video

Chauffeurs Arriva tevreden over veiligheidsmaatregelen in de bussen

26 april 2016 om 12:21
nl
De Tilburgse buschauffeurs zijn tevreden over de veiligheidsmaatregelen die het overleg tussen de chauffeurs, vakbonden en Arriva heeft opgeleverd.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Maandagavond werd al bekend dat het vanaf 1 januari 2018 niet meer mogelijk is om met contant geld te betalen in de bussen van Arriva.
Vooruitlopend daarop start vanaf 1 juli Arriva in Tilburg een proef met pinbetalingen in de bussen. Het is de bedoeling dat vanaf 1 oktober 's avonds na zeven uur niet meer met contant geld kan worden betaald in de Arriva-bussen. In een later stadium wordt de pinbetaling ook in de Arriva-bussen in Den Bosch getest.
Minder beveiligersDe beveiligers blijven nog tot en met komend weekeinde in de bussen aanwezig. Daarna wordt het aantal beveiligers afgebouwd. Hoe dat gaat gebeuren, wil Arriva niet zeggen. Chauffeurs die zich onveilig voelen kunnen nog altijd een beroep op de beveiligers blijven doen.
De chauffeurs werden dinsdagochtend bijgepraat over de uitkomsten van het overleg. De eerste reacties waren positief. Enkele chauffeurs lieten weten opgelucht te zijn dat het contante geld uit de bus verdwijnt. Ook hebben ze begrip ervoor dat het nog enige tijd zal duren voordat het daadwerkelijk zover is.
VakbondEerder op de dag reageerde de vakbond CNV op het verdwijnen van contant geld uit de bus vanaf 2018. “Het duurt altijd te lang. Maar er moet een heleboel gebeuren voordat het contant geld van de bus kan", zegt Evert Jan van de Mheen, bestuurder van CNV Vakmensen.
ZIE OOK: Vanaf 1 januari 2018 kan je niet meer met contant geld betalen in bussen Arriva
"In 1500 bussen moeten pinautomaten worden ingebouwd en de reizigers moeten goed worden geïnformeerd. We kunnen ons dus voorstellen dat er zoveel tijd nodig is." CNV wil eerst de leden informeren over de andere maatregelen voordat meer details bekend worden gemaakt.
Chauffeurs in stakingDe chauffeurs gingen zaterdag in staking nadat in Tilburg voor derde keer in korte tijd een collega was overvallen.
ZIE OOK: Bussen Arriva krijgen beveiligers op alle stads- en streekbussen, chauffeurs opgelucht
Het besluit om contant geld in de bus te schrappen is een van de conclusies van het gesprek dat maandagavond plaatsvond tussen Arriva, de Tilburgse buschauffeurs en de vakbonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.