Tanks met 1700 liter diesel in kelder van huis aan De Vlasakker in Valkenswaard

26 april 2016 om 13:23
nl
In een kelder van een huis aan De Vlasakker in Valkenswaard zijn vorige week bij een controle van onder meer de politie en de gemeente vier brandstoftanks met in totaal 1700 liter diesel gevonden. De tanks leveren volgens de gemeente geen gevaarlijke situatie op voor mensen in de buurt, zo heeft ze dinsdag bekendgemaakt.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Omdat milieu- en veiligheidsregels zijn overtreden, moet de eigenaar de tanks zo snel mogelijk weghalen. Doet hij dit niet dan zal de gemeente overgaan tot actie. Het huis aan De Vlasakker werd samen met een ander huis in die straat gecontroleerd omdat het vermoeden bestond dat er drugs in de huizen aanwezig was.
Bij de controle werd in allebei de huizen een kleine hoeveelheid hennep gevonden. De huizen zijn volgens een woordvoerder van de gemeente van dezelfde eigenaar. Omdat het om een kleine hoeveelheid hennep gaat, worden de huizen niet gesloten.
Geknoeid met metersEen van de huizen was al sinds 2013 afgesloten van elektriciteit. Bij de controle vorige week bleek dat dat huis vanuit het andere adres toch werd voorzien van stroom. Op het tweede adres was geknoeid met de elektriciteitsmeter.
In dat huis roken agenten een gaslucht. Uit onderzoek bleek vervolgens dat er ook met de gasinstallatie was geknoeid. Op het andere adres bleek dat er was gefraudeerd met de gasmeter. Enexis heeft hierop beide huizen afgesloten van zowel gas als elektriciteit.
Illegale bewoningIn het huis waar de brandstoftanks werden gevonden, zou officieel niemand wonen. Maar volgens de gemeente zijn er sterke aanwijzingen dat het huis wel wordt bewoond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.