Taakstraf voor man uit Roosendaal die agenten uitschold en boa bedreigde

26 april 2016 om 15:13
nl
Een 27-jarige man uit Roosendaal is door het hof in Den Bosch veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur voor het beledigen van twee agenten. Hij schold de agenten in 2013 uit voor ‘vuile kankerhomo’s’. Ook bedreigde de man in 2015 een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa).
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Twee weken geleden was veertig uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf geëist. Het hof vindt  veertig uur taakstraf waarvan twintig uur voorwaardelijk volstaan.
De man schold de agenten in juli 2013 uit tijdens schermutselingen tussen de politie en een groep jongeren. De bedreiging van de boa gebeurde toen hij de verdachte aansprak op het buiten zetten van een vuilniszak op een moment dat dit niet mocht.
Geen bekeuringDe boa wilde een bekeuring uitschrijven waarop de verdachte dreigde met zware mishandeling. Tot een bekeuring kwam het niet.
De man was eerder door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee weken en een taakstraf van twintig uur. Hij ging echter in beroep tegen die straf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.