Fakkelgooier bij NAC-RKC krijgt levenslang stadionverbod

26 april 2016 om 15:23
nl
De gooier van de brandende fakkel tijdens de wedstrijd NAC Breda-RKC Waalwijk op 8 april heeft een levenslang stadionverbod gekregen van beide clubs. Ook is hij, samen met enkele andere RKC-fans, bij de KNVB aangemeld voor een landelijk stadionverbod. De fakkel werd tijdens NAC-RKC in het Rat Verlegh Stadion vanuit het vak met uitsupporters in Vak I gegooid.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Het incident in het NAC-stadion zorgde voor veel ophef, met name omdat er veel kinderen in het vak zaten waar de fakkel terecht kwam. De daders werden al tijdens de wedstrijd aangehouden.
WangedragDirecteur Remco Oversier van RKC Waalwijk licht de straf toe: "Dankzij de duidelijke beelden en de goede samenwerking tussen NAC Breda en RKC Waalwijk hebben we snel kunnen schakelen en de daders kunnen identificeren. Na overleg met de KNVB en de FBO werd duidelijk dat we de dader die de fakkel heeft gegooid niet langer dan meerdere jaren konden weren middels een landelijk stadionverbod."
Hij vervolgt: "Wij wensen als club echter absoluut niet geassocieerd te worden met dergelijk wangedrag en hebben de dader daarom een levenslang lokaal stadionverbod opgelegd. De overige daders die betrokken waren bij het afgestoken vuurwerk in het uitvak zullen tevens via de KNVB een landelijk verbod opgelegd krijgen, conform de daarvoor gestelde termijnen."
Gepaste maatregelenNaar aanleiding van het incident wordt het vangnet boven het vak voorafgaand aan de play-offs wedstrijd tegen FC Eindhoven aangepast.
Justin Goetzee, algemeen directeur van NAC: "Door de goede samenwerking hebben wij de daders snel kunnen identificeren en kordaat op kunnen treden. Dit soort praktijken hoort niet thuis in een voetbalstadion. Ondanks dat het jarenlang goed is gegaan, wil NAC de situatie daar optimaliseren. De club zal daarom kosten maken om gepaste maatregelen te nemen om herhaling uit te sluiten."
Naast de opgelegde straffen hebben RKC Waalwijk en NAC Breda contact gezocht met de getroffenen. Zij krijgen ter compensatie voor de schrik nog een verrassing van beide clubs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.