Scheppen voetganger in Eindhoven is poging tot doodslag: 20 maanden celstraf voor automobilist

26 april 2016 om 16:30
nl
Een 24-jarige man uit Weert is dinsdag door de rechter in Den Bosch veroordeeld tot een celstraf van twintig maanden. Ook mag hij twee jaar geen auto rijden. De automobilist schepte vorig jaar november in Eindhoven in de buurt van het Klokgebouw een voetganger die op de stoep liep.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Vervolgens sloeg de Limburger op de vlucht. Hij reed op dat moment zonder geldig rijbewijs rond.
Volgens getuigen reed de man, die onder invloed was van alcohol en drugs, zo’n vijftig tot zestig kilometer per uur toen hij het slachtoffer raakte. De rechtbank oordeelt dat uit niets blijkt dat de verdachte heeft geprobeerd te remmen of het slachtoffer te ontwijken. De rechtbank acht de man daarom schuldig aan poging tot doodslag.
Ruzie met een bezoekerDe verdachte liep in de bewuste nacht over straat bij het Klokgebouw in Eindhoven. Daar was net een feest afgelopen. Hij kreeg ruzie met een van de bezoekers en raakte naar eigen zeggen in paniek en wilde weg.
De 24-jarige man stapte in zijn auto en reed met gedoofde lichten weg. Via de stoep haalde hij een auto rechts in. Bij deze manoeuvre reed hij een man aan.
Gevaar op de wegNa de aanrijding ging de man er direct vandoor. Terwijl hij uit handen van de politie probeerde te blijven, reed hij honderd kilometer per uur waar dertig of vijftig kilometer is toegestaan. Ook was zijn zicht belemmerd omdat er door de aanrijding een barst in zijn voorruit zat. Hij was zo volgens de rechter een gevaar op de weg.
Toen de Limburger de aanrijding in Eindhoven veroorzaakte, zat hij in zijn proeftijd van twee eerdere veroordelingen voor verkeersdelicten. Hij moet daarom ook een deel van de voorwaardelijk opgelegde celstraffen in die zaken uitzitten.
SchadevergoedingOok moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 2500 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.