Klopjacht op Facebook: Helmondse oplichter Ruben C. opgepakt in Hasselt

26 april 2016 om 18:06
nl
De Helmondse oplichter Ruben C. is gearresteerd in Hasselt. Dat meldt de Vlaamse krant HLN. De man zou er op los hebben gefeest zonder te betalen. Ook zou hij via Marktplaats goederen hebben verkocht zonder die daadwerkelijk leveren.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

De eigenaar van nachtclub Rex in Hilversum deed vorige week nog aangifte tegen Ruben C. (24) uit Helmond. Marco van Velthooven van Rex nagelde C. aan de schandpaal nadat de Helmonder zich voor vijfhonderd euro tegoed had gedaan aan dure hapjes en drank in zijn club.
Vervolgens zou C. de rekening niet betaald hebben. "Hij voelt zich een onaantastbare vastgoedman, maar is eigenlijk een nobody", zegt Van Velthooven tegen Omroep Brabant.
Volgens HLN lichtte hij in België een restaurant en een limousineverhuurbedrijf op.
Klopjacht op FacebookNa te zijn belazerd, aarzelde Van Velthooven geen moment en begon op Facebook een klopjacht om de identiteit van de oplichter te ontrafelen. Het bericht leverde een stroom aan reacties op, ook van andere slachtoffers. "Ik wist binnen vijf minuten om wie het ging. Hij schijnt een notoire oplichter te zijn die door heel het land slachtoffers maakt."
De naam van C. wordt op verschillende internetfora in verband gebracht met oplichtingspraktijken op Marktplaats en andere verkoopsites. Volgens gedupeerden maakt de Helmonder veel mensen geld afhandig, door dure apparaten als iPhones en spelcomputers niet op te sturen. Op social media doet hij zich voor als een vastgoedman die dure panden in Monaco beheert.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.