Video

Publiek in poncho's bij Tilburg Zingt: slecht weer speelt meezingfestijn parten

26 april 2016 om 22:17 • Aangepast 21 november 2020 om 10:53
nl
Het jaarlijkse meezingfestijn Tilburg Zingt is dinsdagavond voor de dertiende keer losgebarsten. Op het Willemsplein in Tilburg beklimmen maar liefst veertien koren het podium. Het weer is bar en boos, met veel wind en regen, maar het publiek geniet desondanks met volle teugen van het muzikale festijn.
Profielfoto van Bert van Doorn, Sebastiaan Quekel
Geschreven door
Bert van Doorn, Sebastiaan Quekel

De organisatie achter Tilburg Zingt deelde gratis poncho’s uit aan de eerste duizend bezoekers. De meezingers komen van heinde en verre. "We komen uit Zeeland", zegt een mevrouw in een gele poncho. Zij is al jaren van de partij.
Zesde keer Tilburg ZingtEen andere groep is vanuit Rotterdam naar Tilburg afgereisd. "We vieren ons zesde Tilburg Zingt-jubileum. Thuisblijven vanwege het weer was voor ons geen optie. Nee hoor, dit willen we niet missen!"
Massale samenzangTilburg Zingt is een massale samenzang van bekende liedjes. Aan dit evenement kan en mag iedereen meedoen. Het evenement is gratis te bezoeken.
Het weer speelt Tilburg Zingt dit jaar parten. De organisatie raadde mensen vooraf aan zich te kleden op het koudere weer.

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: Slecht weer en kou verwacht op Koningsdag, hier in Brabant worden maatregelen genomen [KAART]
Evenemententerrein geopendVersierd met vlaggetjes op de wangen waren de eerste bezoekers twee uur voor het begin er al klaar voor. “De lucht ziet er nogal grijs uit. Hopelijk gaat het goed.” Een andere bezoekster vult aan: “Het lijkt wel vijftig tinten grijs in de lucht.”

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.