Brabantse Koningsnacht komt maar langzaam op gang; ja maar dan...

27 april 2016 om 03:39
nl
Kou en regen gooiden tijdens Koningsnacht op veel plaatsen in Brabant roet in het eten. Bij Tilburg Zingt kwam het publiek maar mondjesmaat binnendruppelen en ook in Eindhoven kwam het maar langzaam op gang.
Profielfoto van Heyster Saskia van
Geschreven door
Heyster Saskia van

Koningsnacht is in Eindhoven normaal gesproken op deze dag een van de drukst bezochte gratis feesten in Brabant. Maar net als bij het zangfestijn Tilburg Zingt zorgde ook hier het weer ervoor dat de feestvierders hun warme huizen maar moeilijk wilden verlaten.
Opzwepende beatsDe Markt bleef lange tijd nagenoeg leeg, ondanks een dj die met opzwepende beats probeerde publiek te lokken. Even verderop op het Stadhuisplein liep het sneller vol. De organisatie was bang geweest dat het heel rustig zou blijven. "We waren wel verrast", zegt Bart Zoontjens van de organisatie daar. "Het is eigenlijk vroeger druk geworden dan andere jaren."
Eindhoven leek meer geluk te hebben met de regenbuien dan Tilburg. Ze waren er wel, maar later en eenmaal binnen, lieten de feestvierders zich niet meer wegjagen. "Ik heb er een jaar op gewacht, dus ik blijf niet thuis voor een beetje kou", bibberde een bezoekster in regenponcho.
Die poncho's werden door de organisatie uitgedeeld. En voor de innerlijke mens was er nog glühwein. En vooral veel pittige beats.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.