Video

Zo viert Brabant Koningsdag: feesten tussen de buien door [FOTO'S]

27 april 2016 om 22:05 • Aangepast 21 november 2020 om 10:53
nl
Het viel eigenlijk allemaal reuze mee met het weer op Koningsdag in Brabant. Natuurlijk regende het af en toe hard, maar daar stonden ook heel veel mooie momenten tegenover. Het weerhield de Brabanders er niet van om toch massaal naar buiten te gaan en groot feest te vieren. In het oranje natuurlijk. Omroep Brabant volgde het allemaal op de voet, geniet hier nog eens na.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Overal in de provincie waren vrijmarkten, spellen en is er veel muziek. We hadden al veel voor je op een rij gezet. De meeste activiteiten gingen gewoon door, hoewel sommigen het feest naar binnen verplaatsten.
LEES OOK: Koudste koninklijke feestdag sinds lange tijd
Ook in Den Bosch speelde het wisselvallige weer de Koningsdagsvierders parten. Soms scheen de zon, dan was het weer schuilen voor de hevige regenbuien. Desondanks deden de kinderen goede zaken op de rommelmarkt in de binnenstad, hoewel er veel minder kraampjes waren dan voorgaande jaren.
Fotoreportage Koningsdag Den BoschOnze fotografe was ook in Den Bosch en proefde de sfeer bij de verschillende podia en op de Kinderrommelmarkt. De fotoserie is hier te bekijken.


Eindhoven = KingZo'n 60.000 feestgangers konden woensdag in Eindhoven genieten van Eindhoven = King. Dat is de helft van het aantal bezoekers vorig jaar. Volgens de gemeente was er een goede sfeer in de stad.
Aan de kop van het Stratumseind was het aan het einde van de middag dusdanig druk dat feestvierders een andere route moesten zoeken, zo zegt de gemeente.
De politie meldde veertien aanhoudingen in Eindhoven wegens onder meer beledigingen en kleine vechtpartijen. De hulpdiensten spreken van een rustig verlopen Koningsdag.
KingslandHeel wat mensen reisden woensdag af naar Den Bosch waar in de Brabanthallen een gigantisch feest losbarstte. In totaal waren zo'n 30.000 bezoekers bij het feest 'Kingsland'. Optredens waren onder anderen van Afrojack, Martin Garrix, Sunnery James & Ryan Marciano en Showtek.
Om zes uur hieven alle bezoekers het glas op de koning. Dat gebeurde ook gelijktijdig in Amsterdam en in Groningen, waarmee de organisatie wellicht een proostrecord te pakken heeft.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Ook de versierde kinderfietstocht in Terheijden ging gewoon door:

Wachten op privacy instellingen...

Je kunt maar beter goed voorbereid zijn, met paraplu's en poncho's. Zoals hier in Den Bosch.

Wachten op privacy instellingen...

In Standdaarbuiten toeterde trompettist Marcel iedereen vanochtend wakker.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Koninklijk verblijf open voor publiekIn ZooParc Overloon gingen ze woensdag juist naar buiten. Voor het eerst was het 'Koninklijk verblijf' opengesteld voor bezoekers en pers.
De zes leeuwen mochten voor het eerst naar buiten. Speciaal voor hen is er een verblijf van 2700 vierkante meter gebouwd in het nieuwe deel van het park.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.