Pepijn (16) die bij bushalte Hilvarenbeek werd geschept tijdens Koningsnacht is overleden

27 april 2016 om 20:03 • Aangepast 21 november 2020 om 10:53
nl
De 16-jarige Pepijn Janssen uit Hilvarenbeek die dinsdagavond bij een bushalte aan de Doelenstraat in zijn woonplaats werd geschept, is overleden. Dat laat de politie aan Omroep Brabant weten.
Profielfoto van Pennings MathijsProfielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Pennings Mathijs & Yoeri Nijs

De jongen stond samen met vrienden te wachten bij de bushalte toen hij door nog onbekende oorzaak op straat belandde. Daar werd hij aangereden door een auto.
Omstanders reanimeerden de jongen, waarna hulpverleners van een traumahelikopter en een ambulance ter plaatse kwamen. De jongen werd in kritieke toestand naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar overleed hij later.
ZIE OOK: Bloemen voor 16-jarige Pepijn na fataal ongeluk in Hilvarenbeek
Bloed afgenomenDe 28-jarige automobilist uit Hilvarenbeek die hem raakte, is als verdachte aangehouden. Hij werd vanwege de ernst van het ongeluk en de onduidelijke oorzaak, aangehouden en meegenomen naar het bureau.
Van de man is bloed afgenomen, zodat vastgesteld kan worden of hij onder invloed was van alcohol of drugs. Zijn vriendin is als getuige gehoord. Ter plaatse is door verkeersongevallenanalisten van de politie naar sporen gezocht.
Kon de automobilist er iets aan doen?Verder onderzoek moet nog meer duidelijkheid geven of er sprake is van verwijtbaar handelen van de automobilist of van een noodlottig ongeval.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.