Video

Heldhaftige kinderen krijgen jeugdlintje en dit is waarom

27 april 2016 om 17:04 • Aangepast 21 november 2020 om 10:52
nl
Een grote woningbrand voorkomen, je slechtziende moeder helpen of je inzetten voor het goede doel. Heldhaftige en behulpzame kinderen uit Mill kregen woensdag een jeugdlintje uit handen van de burgemeester.
Profielfoto van Hamacher Stan
Geschreven door
Hamacher Stan

Het initiatief komt uit de koker van de jeugdgemeenteraad. Meestal zijn mensen die een onderscheiding krijgen al wat ouder. "Maar je kunt als kind ook allerlei heldendaden verrichten", zegt burgemeester Antoine Walraven.
VerrastDe kinderen die een lintje kregen, wisten hier vooraf niets vanaf. Met een smoes werden ze door hun ouders meegelokt. "Trots", zegt Job de Klein. Hij is een van de jongens die snel ingreep toen een droger in huis vlam vatte.
Door snel te stekker eruit te trekken en de deur dicht te maken, is erger voorkomen. Job: "Er ging veel door me heen toen ik hier naar voren moest lopen. Ik was het alweer een beetje vergeten, het is alweer een tijdje geleden."

Devin (10), Danjel (12), Robin (11) en Job (11) mogen binnenkort ook nog eens mee met de echte brandweer. "Dat lijkt mij best wel cool", aldus Robin.
SpeciaalHet is de tweede keer dat er in de gemeente Mill en Sint Hubert lintjes uitgedeeld worden speciaal voor kinderen. Ook Imke Frederiks (10), die haar slechtziende moeder Sandra met van alles en nog wat helpt kreeg een lintje. Haar moeder noemt haar ook wel eens 'haar blindengeleidehond'.
De andere gehuldigden waren Tijn van der Cruijsen (12), die zorgde voor een verdwaalde hond, en Melle van der Heijden (9) die zich inzet voor stichting Opkikker. Zelf heeft ze ook een keer een opkikkerdag mogen meemaken en ze wil graag iets terugdoen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.