Drugsheli-verdachten volgende maand voor de Britse rechter

27 april 2016 om 22:17
nl
De twee Eindhovenaren die onlangs met een helikopter zo'n honderd kilo drugs dropten in Engeland, blijven voorlopig vastzitten. Ze verschijnen volgend maand opnieuw voor de rechter, maakte de Engelse politie bekend.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Het gaat om Niels W. (27) en Ricardo V. (26). Zij verschenen afgelopen weekend voor de Britse rechter en kregen daar al te horen dat ze voorlopig achter de tralies blijven. Op 19 mei moeten ze opnieuw voorkomen.
Ter waarde van miljoenenDe mannen worden verdacht van het smokkelen van drugs met een helikopter. Ze hadden de verdovende middelen ter waarde van miljoenen verpakt in sporttassen, die ze uit de heli gooiden. De Engelse politie was getipt en zag dit voor eigen ogen gebeuren.
Er werd ook een 38-jarige Engelsman opgepakt. Die stond de gedropte buit op te wachten. "Met een heli richting Engeland vliegen en de drugs daar droppen, dat zie je niet vaak", constateerde de landelijke politie eerder.
Vernuftig cocaïnelabOp verzoek van de Engelse autoriteiten zijn huiszoekingen verricht in de woningen van de Eindhovenaren. Daarbij werd een werkend cocaïnelab gevonden onder een garage. Het lab was verstopt achter een spiegel van een sportzaal.
ZIE OOK: 'Dit zie je niet vaak', Smokkel honderd kilo drugs met helikopter: twee Eindhovenaren vast

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.