(Te) weinig rotzooi: schoonmakers Eindhoven zonder werk na Koningsdag

28 april 2016 om 09:06 • Aangepast 21 november 2020 om 10:51
nl
Tijdens Koningsdag kwamen er vanwege het slechte weer veel minder bezoekers naar het centrum van Eindhoven. De gevolgen zijn een dag later nog merkbaar. Om vijf uur 's ochtends was de stad namelijk al helemaal schoongemaakt.
Profielfoto van Vaessen Emile
Geschreven door
Vaessen Emile

Het is druk in de bedrijfskantine van Ergon en dat is eigenlijk niet de bedoeling. Alle schoonmakers die eigenlijk op het Stratumseind of het Stadhuisplein aan het werk moeten zijn, zitten binnen. Met de voetjes omhoog en een bakje koffie worden de medewerkers rustig wakker.

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: Zo viert Brabant Koningsdag: feesten tussen de buien door [FOTO'S]
Om vijf uur al klaarSchoonmaker John had hele andere verwachtingen toen hij vannacht wakker werd. Om één uur kwam de grote schoonmaakploeg al bij elkaar. En waar er normaal hard gewerkt moet worden om voor de opening van de winkels de stad schoon te krijgen, was nu al om vijf uur alles schoon. "De weergoden hebben een beetje tegengespeeld op Koningsdag en dat zien wij nu terug in de hoeveelheid vuil", vertelt John.
"De medewerkers hebben vanochtend even hard gewerkt als anders", vertelt Theo. "Maar de veegwagens staan toch al een uurtje binnen. En heel erg is dat nu ook weer niet. Het zijn drukke dagen voor ons, dus het is ook wel eens fijn als het dan wat rustiger is. Het gewone werk blijft er trouwens ook nog, dus helemaal stilzitten hoeven we vandaag nu ook weer niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.