Ooggetuige probeerde doodgereden Nassim (3) nog te reanimeren: ‘Hij was op slag dood’

28 april 2016 om 09:24
nl
Twee kinderschoentjes zijn de stille getuigen van een afschuwelijk ongeluk. Het 3-jarig jongetje Nassim was met vriendjes aan het spelen in de Veurnestraat, toen hij werd geschept door een auto. Omstanders zagen hoe het kind tientallen meters werd meegesleurd. “Ik probeerde hem nog te reanimeren, maar hij was op slag dood”, vertelt een ooggetuige aangeslagen voor de camera’s van Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De verslagenheid in de buurt is groot na het dramatische ongeluk. Een man die vlakbij woont, dacht in eerste instantie dat het minder ernstig was. “Hier zit een nest met negen jonge eendjes. Die steken vaak de weg over om daar te kunnen eten.”
Hij zucht diep: “Maar nee, er is een jongetje gepakt. Daar op de hoek. De kinderen die het zagen gebeuren gingen zo erg tekeer.” Samen met iemand anders probeerde de man het leven van de 3-jarige Nassim nog te redden. “We hebben meteen 112 gebeld. De hulpverleners vertelden ons dat we in de tussentijd over moesten gaan op reanimatie. Maar nee, we konden niks meer voor hem betekenen.”[Tweet:body:https://twitter.com/NoelvanHooft/status/725364569162584064]
'Ze rijden echt hard hier'Vermoedelijk is het kind vanaf de kruising tot aan de Meulebekestraat meegesleurd, een flinke afstand. “Ze rijden echt hard hier”, zegt de man die er het dichtst bij stond. “Snelheden van zo’n negentig, honderd kilometer per uur worden hier gehaald. We hebben vaak bij de gemeente aangeklopt, er moet nu echt een oplossing komen.”
Het politieteam Markdal laat weten ‘bijzonder geraakt te zijn’ door het dodelijke ongeluk. “We leven mee met de familie”, schrijven de agenten op Facebook. Ze willen iedereen ‘enorm bedanken’ voor het mee helpen zoeken naar de 18-jarige Bredanaar die doorreed. “Er zijn ontzettend veel reacties gekomen op onze melding. Daar zijn we als politie trots op.”
ZIE OOK: Wat bezielt mensen die doorrijden na een ongeluk? ‘Niet iedere doorrijder is een harteloos monster'
Waarom reed hij door?De politie hoopt donderdag duidelijk te krijgen waarom de 18-jarige Bredanaar doorreed. De politie vond na een tip de auto van de jongen terug. De bestuurder meldde zich niet veel later bij het politiebureau. Hij wordt donderdag gehoord. Onderzocht wordt of hij onvoorzichtig heeft gereden en wat hem ten laste wordt gelegd.
Het is nog niet duidelijk hoe het kind op de weg is beland. Mogelijk is Nassim vanaf de stoep tussen geparkeerde auto's door op straat gekomen.[Tweet:https://twitter.com/FaanenFM/status/725423239812550657][YouTube:body:https://youtu.be/euxrWifMG04][Tweet:https://twitter.com/WillemHooijdonk/status/725347535582334976][Tweet:https://twitter.com/NoelvanHooft/status/725352784678236160][Tweet:https://twitter.com/NoelvanHooft/status/725348815335731200]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.