'Megavet': Brabantse YouTube-sterren winnen twee web-Oscars in Los Angeles

28 april 2016 om 12:30
nl
YouTube-sterren Wout Kanters (22) uit Venhorst en Nick Janssen (22) uit Gemert hebben in Los Angeles twee zogenoemde web-Oscars in de wacht gesleept. De twee zijn de enige Nederlandse winnaars op het festival dat werd gedomineerd door Amerikaanse makers.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Wout en Nick waren in totaal elf keer genomineerd. De mannen gingen er dus uiteindelijk met twee awards vandoor. “Megavet, deze bekroning”, zo reageren ze.
ZIE OOK: Filmpje uit Gemertse kelder gaat viral op internet: 'We maken onze droom waar!'
Vooral hun filmpjes met in de hoofdrol de Amerikaanse filmheld Ted genieten internationale bekendheid. Niet voor niets wonnen ze met deze serie in de categorie ‘Comedy’ een award voor ‘outstanding special/visual effects’. [youtube:body:https://youtu.be/OwjChI1_ZYE?list=PLjEhr2hSYou0RrL2mp9mof5mJpu_iblkH]
De tweede award kregen Nick en Wout in de categorie ‘Drama’. Ook hier werden ze beloond voor ‘outstanding special/visual effects’. In beide categorieën gaat het overigens om een gedeelde award. Er zijn namelijk per categorie drie winnaars.[youtube:body:https://youtu.be/a0s1E8Cl_lE]
'Stiekem heel trots'“We steken extreem veel tijd in onze special effects en dat we nu precies in die categorie ook twee keer winst pakken, is wel iets waar we stiekem echt heel trots op zijn”, geven Wout en Nick aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.