Particulier huren in de stad fors duurder, Helmond koploper - Omroep Brabant

Particulier huren in de stad fors duurder, Helmond koploper

28 april 2016 om 13:04
nl
Zoek jij een huisje in Helmond en ben je van plan om iets te huren in de vrije sector? Bereid je dan maar voor op een fikse prijsstijging. Voor één vierkante meter grond ben je namelijk 10,2 procent duurder uit dan een jaar geleden. Nergens in de vijf grootste gemeenten van Brabant was de stijging zo explosief als hier.
Profielfoto van Brood Danny
Geschreven door
Brood Danny

Dat blijkt uit cijfers van huurwoningaanbieder Pararius.nl
Tilburg goedkoperDe toename in Helmond is met 10,2 procent veel hoger dan het landelijk gemiddelde van 6,2 procent. Als we naar Brabant kijken, vallen ook Eindhoven (+4,9), Den Bosch (+2,3) en Breda (+1,2) op als gemeenten waar verhuurders de prijs hebben opgedreven.
Van de vijf grootste Brabantse gemeenten was alleen in Tilburg sprake van een daling, zo berekende Pararius.
Kleiner dan 60 vierkante meter niet meegewogenDe cijfers van de woningaanbieder zijn gebaseerd op woningen die in het eerste kwartaal van dit jaar zijn aangeboden op Pararius.nl. Dat waren er de afgelopen drie maanden een kleine 11.000. Op basis van de aanwezige gegevens zijn de gemiddelde bedragen per vierkante meter berekend. Woningen kleiner dan 60 vierkante meter en groter dan 300 vierkante zijn niet meegewogen. Datzelfde geldt voor de verblijven met een huurprijs onder de 710,68 euro. [localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/5721c4644f953]
Den Bosch het duurstHet meest in absolute zin betaal je in de gemeente Den Bosch. Deze stad is met 12,74 euro net iets duurder dan Eindhoven waar je 12,67 betaalt. Behalve de vijf grootste Brabantse gemeenten, zijn ook Geldrop en Best meegenomen in de berekeningen van Pararius. De overige gemeenten in Brabant ontbreken, omdat daar in het afgelopen kwartaal niet meer dan twintig huizen te huur stonden.
Grote vraagPararius wijt de stijging van de huurprijs aan de grote vraag naar huurwoningen in de vrije sector. Ook het feit dat particuliere verhuurders de opgelegde bemiddelingskosten van de makelaar verrekenen in de huurprijs, zou een grote rol spelen.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.