Brandstichting BMW's in Reusel: verdachte vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs

28 april 2016 om 13:16
nl
De 33-jarige man uit Reusel die verdacht wordt van het in brand steken van meerdere BMW's is vrijgelaten door de politie. De man blijft wel verdachte in de zaak.
Profielfoto van Vaessen Emile
Geschreven door
Vaessen Emile

Reusel was de afgelopen weken het decor van drie autobranden. Opvallend was dat het telkens om BMW’s ging. In verband met de eerste twee branden werd de 33-jarige man uit Reusel aangehouden. De politie laat aan Omroep Brabant weten dat er te weinig bewijs is om hem nog langer vast te houden.
Tweede verdachte aangehoudenEen criminele groep zit hoogstwaarschijnlijk achter de autobranden die in Reusel hebben gewoed. De politie heeft concrete aanwijzingen dat meerdere verdachten verantwoordelijk zijn voor de brandstichtingen. De politie houdt rekening dat deze verdachte samenwerkt met andere brandstichters.
Later werd er namelijk ook nog een tweede verdachte aangehouden, maar na een verhoor mocht deze man weer gaan, wegens een gebrek aan bewijs. Een politiewoordvoerder laat verder weten het te begrijpen dat er inderdaad sprake is van enige onrust. "Met name bij melders in deze zaak. Wij hebben daar maatregelen voor genomen, zoals extra surveillances en toezicht."
ZIE OOK: Mogelijk bende achter brandstichtingen BMW’s in Reusel: ‘We hebben concrete aanwijzingen’
BrandstichtingDe zwarte BMW die eerder in brand werd gestoken, stond geparkeerd op de Kruisstraat in Reusel. Toegesnelde brandweerlieden hadden het vuur snel geblust. Eerder waren er ook al uitgebrande BMW's aan de Molenweg en de Kleine Lend.
De politie gaat in alle gevallen uit van brandstichting. “Het zou anders wel erg toevallig zijn dat drie soortgelijke auto’s kort na elkaar in brand gaan.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.