Hockeyclub en school herdenken Pepijn (16): 'Hier zijn geen woorden voor'

28 april 2016 om 14:27
nl
Het overlijden van de 16-jarige Pepijn Janssen zorgt voor een enorme schok in Hilvarenbeek. "We zijn een klein dorp, iedereen kent elkaar. Hier heb ik echt geen woorden voor", zegt Patrick Groothuis, voorzitter van Hockeyclub Hilvarenbeek waar Pepijn jaren speelde. Vanavond is de club speciaal open om te herdenken. Ook op het Tilburgse Koning Willem II College, waar Pepijn op school zat, komt een herdenkingsbijeenkomst.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Pepijn stond dinsdagavond samen met vrienden bij een bushalte te wachten, toen hij door nog onbekende oorzaak op straat belandde. Daar werd hij aangereden door een auto. Niet veel later overleed de Beekse jongen.
Noodlot'Het is ontzettend moeilijk te bevatten wat er is gebeurd. Wat een mooie Koningsnacht had moeten worden, is ineens omgeslagen in het noodlot', schrijft Groothuis op de website van de hockeyclub. Pepijn speelde sinds 2009 bij de club.
LEES OOK: Tragische dood Pepijn Janssen (16) heeft impact in Hilvarenbeek
Actief in het dorpGroothuis: "Het is een jonge familie die erg actief is in het dorp. De impact is dan ook enorm. Ik ben zelf ook ouder, je hoopt dit nooit mee te hoeven maken. Verschrikkelijk."
Het clubhuis wordt vanavond opengesteld voor leden om te herdenken. Ook zal er een gedenkhoekje gecreëerd worden.
Condoleanceregister Het Koning Willem II College in Tilburg heeft inmiddels een online condoleanceregister geopend. Plaatsvervangend rector Niels Brans: "Er is behoefte om samen te komen. Daarom openen we morgen de deuren van de school voor de leerlingen uit de mentorklas van Pepijn."
Leerlingen en ouders van de school hebben een brief ontvangen. Volgende week zal de school een bijeenkomst organiseren voor álle leerlingen van het college. "De impact op school is groot. Het is heel heftig en we zijn diep bedroefd."
Automobilist vrijgelatenDe automobilist, een 28-jarige man uit Hilvarenbeek, is na verhoor weer vrijgelaten, laat de politie aan Omroep Brabant weten. Hij blijft wel verdachte. "Ook hij is erg geschokt door alles wat er is gebeurd. Er is slachtofferhulp aan hem aangeboden."
De politie heeft bloed van hem afgenomen om vast te stellen of de bestuurder onder invloed was van alcohol of drugs. De uitslag van dit onderzoek is nog niet binnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.