Robbie de Rups gezocht voor Lars uit Asten: 'Enige speelgoed waarmee we hem blij kunnen maken'

28 april 2016 om 13:34 • Aangepast 21 november 2020 om 10:51
nl
De 16-jarige Lars uit Asten staat ermee op en gaat ermee naar bed. Zijn Robbie de Rups van Vtech. Het enige speelgoed waarmee Lars, die verstandelijk beperkt is, volgens zijn moeder speelt. En nu zijn rups kapot is, zit moeder Dorette van Lieshout met de handen in het haar. “Ander speelgoed wil hij niet”, vertelt ze. “En ‘Robbie’ is inmiddels uit de handel gehaald.”
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Een oproep op Facebook leverde al een aantal rupsen op. Maar Lars gooit af en toe met het speelgoed en dan gaan ze stuk. De vraag van Dorette is daarom of er nog mensen zijn die een Robbie de Rups hebben liggen waarmee niet meer wordt gespeeld. [Facebook:body:https://www.facebook.com/dorette.vanlieshout/posts/891003611025875]
Bij Vtech heeft ze het al eerder geprobeerd, maar van de fabrikant heeft ze vervolgens nooit meer iets gehoord. En de opvolger van Robbie, Rollie de Rups, daar kijkt Lars niet naar om.
Geholpen in ontwikkeling“Lars is geboren met een verstandelijke beperking”, legt zijn moeder uit. “Qua ontwikkeling is hij te vergelijken met een kind van ongeveer anderhalf. Robbie de Rups heeft hem in al die jaren echt geholpen in zijn ontwikkeling.”
“Het is namelijk het enige speelgoed waarvoor hij moeite doet om het te pakken te krijgen. Het helpt hem zo om meer mobiel te worden.”
'Overweldigend'De reacties die Dorette tot nu toe binnen heeft gekregen op haar oproep op Facebook noemt ze ‘overweldigend’ en ‘hartverwarmend’. “We hebben al zoveel geprobeerd voor Lars”, zegt ze. “Maar Robbie is echt het enige speelgoed waarmee we hem blij kunnen maken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.