Vier honden achtergelaten in warme auto: 'De wagen staat toch in de schaduw?'

ROOSENDAAL - De politie Roosendaal drukt mensen via Facebook op het hart geen honden achter te laten in warme auto's. Afgelopen Hemelvaartsdag gebeurde dat minstens vier keer. Twee honden moesten daadwerkelijk worden bevrijd. "Als het nodig is, tikken we zonder genade een raam in", aldus de politie.
Twee meldingen kwamen donderdag uit Bergen op Zoom. De twee anderen honden waren in de auto achtergelaten op het parkeerterrein bij outletcentrum Rosada in Roosendaal. In de helft van de gevallen hoefde de politie de honden niet te bevrijden omdat hun eigenaren net terugkwamen.

'Hij staat toch in de schaduw?'
Baasjes van achtergelaten honden vinden het vaak 'allemaal wel meevallen met de hitte', zo geeft de dierenpolitie aan. Veelgehoorde argumenten: "De auto staat toch in de schaduw? Ik had mijn ramen toch een stukje open?" 

"Ga zelf op een warme dag maar eens een half uur in de auto zitten", aldus een woordvoerder van de politie. "Ook in de schaduw met de ramen op een kiertje wordt het dan warm."


Dat de eigenaren van de dieren de situatie niet altijd helemaal doordenken, blijkt wel uit een opmerking die de politie donderdag te horen kreeg. "Ik had mijn airco toch aanstaan?" Dat bleek enkel deels te kloppen, want een airco werkt niet zonder draaiende motor.

Niet doen!
De vier baasjes die donderdag betrapt werden hebben allemaal een proces-verbaal gekregen. Zij worden verdacht van mishandeling van hun hond. De rechter bepaalt wat voor straf zij krijgen. Dat is meestal een geldboete.