Nepagenten verdwijnen jaren de cel in voor het oplichten van bejaarden

29 april 2016 om 10:21
nl
Twee mannen van 41 en 51 jaar oud gaan jaren de cel in voor het oplichten en bestelen van bejaarden met een babbeltruc. In heel het land sloeg het duo toe, ook in Brabant. De buit van het tweetal varieerde van dure sieraden tot vele tienduizenden euro’s.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De rechter in Arnhem besloot donderdag dat de 51-jarige man uit Arnhem vijf jaar de cel in moet. Zijn 41-jarige kompaan zonder vaste verblijfplaats is veroordeeld voor vier jaar en acht maanden celstraf.
In Brabant sloegen de dieven onder meer toe in Breda, waar in één klap 120.000 euro werd buitgemaakt. Daarnaast was het duo actief in Roosendaal, Oosterhout, Uden, Boxtel, Tilburg, Eindhoven en Helmond, allemaal van medio maart tot en met oktober vorig jaar.
Aanbellen als agentenDe mannen sloegen toe met een babbeltruc. Ze deden zich voor als agenten en waarschuwden mensen aan de deur voor inbrekers. Vervolgens vroegen ze of ze alle spullen van waarde mochten fotograferen. Die maakte het duo buit voordat ze het huis uit renden.
Overigens vallen de straffen lager uit dan geëist door justitie, omdat maar negentien van de dertig diefstallen bewezen konden worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.