Ontvoering Gino en Rien: ‘Tiewraps doorgebeten en deur opengetrapt’, verdachte Alex B. ontkent alles

29 april 2016 om 21:00
nl
De eind vorig jaar ontvoerde Gino Heeren en Rien de Koning konden ontsnappen uit de loods in Ulicoten door de deur van de aanhanger waarin ze opgesloten zaten, open te trappen. De 18-jarige Gino vond daarna een manier om de tiewraps die om zijn handen gewikkeld zaten, kapot te bijten.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Dat hebben de twee verklaard tegenover de recherche, meldt advocaat Adam Doesburg op basis van het strafdossier. De raadsman staat Alex B. bij die wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering.
De man uit Chaam werd na vijf weken hechtenis vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs en ontkent achter de ontvoering te zitten. “Ik vind het pijnlijk dat ik hiermee in verband word gebracht.”
Lading vuurwerkRond de periode van de kidnap eind december is Alex B. wel één keer in de bewuste ‘ontvoeringsloods’ in het buitengebied van Ulicoten geweest. Hij geeft toe dat hij medeverdachte en huurder van de loods, Zoubir F. uit Sint Willebrord, van vroeger kent, maar dat zou niets met deze zaak te maken hebben.
In het strafdossier staat dat Alex B. door getuigen is gezien in en rondom de loods. De 50-jarige man uit Chaam was daar om tot een overeenkomst te komen over een lading vuurwerk. In de loods werd later ook een onbekende hoeveelheid vuurwerk gevonden.
ZIE OOK: Huurder loods waar Gino en Rien werden vastgehouden is aangeslagen: ‘Ik ben geruïneerd’
'Geen schade aan aanhanger'Doesburg heeft zich volledig gestort op de verklaringen van de slachtoffers, en vindt dat er een hoop haken en ogen aan hun verklaringen zitten. “Ze hebben verklaard dat ze met hun voeten de deur van de aanhanger hebben kapotgetrapt en zich zo hebben weten te bevrijden. Dat is gek, want op foto’s is er helemaal geen schade aan de aanhanger te zien.”
Hij gaat verder: “Dan wordt gezegd dat Gino een losgeldboodschap voor zijn familie heeft ingesproken, maar daar kan het andere slachtoffer zich niets van herinneren. Dat strookt met eerdere verklaringen waarin juist werd aangegeven dat ze gedurende de ontvoering continu samen zijn geweest. Deze ontvoering roept dus alleen maar vragen op.”
ZIE OOK: ‘Nog nooit zoiets slechts gezien’, privérechercheurs kraken ‘amateuristische’ ontvoering in Breda af
'Geen bewijzen'De kans dat Alex B. in een later stadium weer wordt opgepakt, is heel klein, zegt Doesburg. “Er zijn geen sporen of bewijzen gevonden die naar hem wijzen. In het dossier worden veel andere namen genoemd, je hoeft geen Sherlock Holmes te zijn om ook eens in die hoek te gaan kijken.”
Zelf hoopt B. dat de ontvoeringszaak snel wordt opgelost. “Want dan wordt mijn naam eindelijk gezuiverd.” Justitie benadrukt vrijdag dat Alex B. en Zoubir F. verdachten blijven in de ontvoeringszaak. Ze doet verder geen mededelingen over de inhoud van de verklaringen van de slachtoffers.[YouTube:https://youtu.be/Xg_4wEcTGGg]
Lees meer over de ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning op onze themapagina: omroepbrabant.nl/ontvoeringbreda

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.